USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.92

Майже 90 тисяч українців регулярно «розпускають руки» до своїх близьких

18 Вересня 2009 15:05
Протягом 7 місяців 2009 року на обліку з приводу насильства в сім’ї перебувало 88 992 осіб. Про це, з посиланням на дані МВС повідомила заступник Міністра у справах сім’ї, молоді та спорту Тетяна Кондратюк під час засідання колегії, де розглядався стан виконання національної програми «Стоп насильству». Про це повідомляють «Волинські Новини».
Водночас, за її словами, до органів Міністерства у справах сім’ї, молоді та спорту на місцях зареєстровано 50 912 звернень з яких: 40447 звернень щодо насильства стосовно жінок та 10465 звернень – насильство над чоловіками.
З загальної кількості звернень щодо насильства в сім’ї:
17203 (52,7% від загальної кількості) – звернення з приводу фізичного насильства;
12840 (39,3% від загальної кількості) – звернення з приводу психологічного насильства;
2551 (7,8% від загальної кількості) – звернення з приводу економічного насильства;
37 (0,1% від загальної кількості) – звернення з приводу сексуального насильства.
«Звичайно, насильство в суспільстві існує віками. Ця хвороба людства не має кордонів та існує серед усіх рас, класів, релігій та культур. Причини такого явища різні, але наслідки однакові. Ми, як європейська нація, повинні знизити до мінімуму ці сумні показники, адже за кожною цифрою – скалічені людські долі», – зазначила Тетяна Кондратюк.
За її словами, в рамках реалізації національної кампанії «Стоп насильству!», (започаткована 14 травня 2008 р. і триватиме до 25 листопада 2015 р.) проводиться робота, спрямована на підвищення обізнаності людей щодо насильства як порушення прав людини, на формування у свідомості українців нетерпимого ставлення до насильства, на заохочення лідерів країни та осіб, які впливають на громадську думку, публічно визнати насильство в сім’ї як важкий злочин, –пише ЗІК.
«Ми всі повинні рішуче засудити прояви насильства у родині. Скільки разів, бачачи як чоловік піднімає руку на дружину, ви проходите поруч і думаєте: «Вони і самі розберуться». Це і є байдужість, якої треба позбутися», – сказала Тетяна Кондратюк.
В свою чергу органи Міністерства на місцях повинні забезпечити виявлення осіб, які здатні вчиняти насильство у родині та працювати на упередження таких випадків. Для цього організовано навчання спеціалістів, які б проводили системну роботу з раннього виявлення та надання допомоги членам сімей, в яких вчинено насильство.
Довідово:
25 листопада 2007 року  Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун ініціював проведення Всесвітньої кампанії з викорінення насильства над жінками. На підтримку цієї кампанії та кампанії Ради Європи «Будуємо Європу для дітей і спільно з дітьми», громадські організації звернулись до Міністерства України у справах сім’ї, молоді та спорту з ініціативою проведення в Україні національної кампанії «Стоп насильству!», яка покликана на боротьбу з насильством щодо жінок, дітей та насильством в сім’ї.
Кампанію підтримали відомі українські політики, спортсмени, митці, громадські діячі, які беруть активну участь у суспільному житті країни: срібний призер Олімпійських ігор з плавання Денис Силантьєв, багаторазовий чемпіон світу та Європи з плавання Олег Лісогор, народний артист України Остап Ступка, журналісти Данило Яневський та Вадим Кастелі, представники міжнародних та неурядових організацій, які працюють в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus