USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На осінь обіцяють нові правила ДР

3 Липня 2010 16:40
ДАІ обіцяє нові правила дорожнього руху до осені цього року
Про це повідомляє Канал новин 24.

Кардинальних змін не буде, правила, нібито, спробують спростити. Наприклад, нововведення стосуватиметься терміну дорожньо-транспортної пригоди.

Зокрема, пропонується, деякі випадки автопригод не вважати ДТП, відповідно, на такі випадки інспектори ДАІ не виїжджатимуть.

«Визначення, яке пропонується сьогодні про те, щоб не вважати ДТП у гаражних кооперативах, поза межами вулично-шляхової мережі, то це теж питання дуже дискусійне. Якщо ми будемо рухатися у напрямку вдосконалення цієї системи, то необхідність оформляти ДТП відпаде, якщо немає потерпілих, якщо є потерпілі, то це, в будь-якому випадку, буде оформлятися», - заявив заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник.

Натомість незначні автопригоди водіям пропонуватимуть оформлювати самостійно. Проте, як бути власникам застрахованих авто, яким для компенсації необхідна довідка з ДАІ? В Європі існує спеціальний Європротокол, для українських водіїв його аналогу не ухвалили.

«Водій А і водій Б між собою самі оформляють, самі малюють схему, самі відзначають все це. Розривають - одна частина - одному, одна - іншому, третя - в страхову компанію. Все. Ніяких вам затримок, ніяких вам очікувань інспектора. Все вирішується цивілізовано, чітко», - зауважує правозахисник Едуард Багіров.

«Значить, якщо не ДАІ, то цим повинні займатися аварійні комісара. Хтось цим має займатися, а не так, що, ви ж розумієте - зіткнулися, один на джипі їхав, один на якихось жигулях, вийшов бик з такою шиєю, залякав цю людину, забрав у нього документи і поїхав далі. І все», - ділиться думками автовласник Микола.

Варто зазначити, що законопроект про введення Європротоколу парламент ухвалив у першому читанні. Остаточну ухвалу експерти прогнозують на осінь. У Департаменті ДАІ кажуть - нові правила дорожнього руху мають полегшити життя водіям, бо і їхні побажання там було враховано. У українців, щоправда, лишилися ще пропозиції.

«Досить незвичайна пропозиція - це дати можливість водіям включати і виключати світлофори, тобто видати такі пульти, якими можна керувати», - пропонує заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергій Будник.

Гарна новина - бувалим водіям перескладати іспити з правил дорожнього руху не доведеться, достатньо буде щоразу під час техогляду отримувати довідку про стан здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus