USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Під Іловайськом знайшли ще 150 невпізнаних тіл загиблих

17 Жовтня 2014 13:19
Волонтери натрапили під Іловайськом на жахливу знахідку. Там виявили 150 тіл загиблих військових. На їхню думку, більшість із цих загиблих не включені до офіційного списку полеглих.

"У мене таке відчуття, що там залишилося ще щонайменше стільки ж тіл", - сказав він.

За словами Жилкіна, більшість тіл було знайдено біля міста Старобешеве, де колона українських військових потрапили під обстріл російської армії, не зважаючи на домовленості про те, що їх пропустять.

Про це повідомив голова групи, що розслідує людські втрати під час війни, Ярослав Жилкін, - повідомляє "Українська правда" с посиланням на Kyiv Post.

Водночас, як пише Коммерсантъ, у четвер у Дніпропетровську, куди продовжують звозити тіла загиблих, було поховано ще 21 неопізнаного солдата.

Зі слів віце-губернатор Дніпропетровської області Святослава Олійника, на сьогодні невідомі імена приблизно 500 загиблих: "Але список може збільшуватися, тому що не всі масові поховання знайдені".

Командир полку "Дніпро-1" Юрій Береза ​​стверджує, що бійців його підрозділи в полон не беруть, всього ж з початку боїв вони втратили 18 людей, доля ще кількох невідома. За словами пана Берези, відступаючи з Іловайська котла, його бійці вивезли всіх своїх загиблих товаришів.

"Десять днів тому військова розвідка повідомила, що тіла багатьох з тих, з ким ми там зіткнулися, так і лежать, ніхто не поспішає їх забирати. Цього я не розумію. Ось стоять у нас хрести невідомим героям України, а адже може виявитися, що серед них є невідомі герої Росії ", - сказав Береза.

Нагадаємо, волонтери, які займаються розшуком зниклих на Сході України бійців, закликають родичів якнайшвидше здати кров для відбору зразків ДНК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus