USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Порошенко поклопоче, аби повернути Сакварелідзе в ГПУ

30 Березня 2016 14:14
Президент України Петро Порошенко говоритиме з новим генпрокурором про відновлення звільненого з посади заступника генерального прокурора України Давида Сакварелідзе, - заявив Сакварелідзе, якого звинувачують у приховуванні 2 мільйонів, виділеної США у рамках реформи прокуратури, в інтерв'ю "Новому часу".

"Президент сказав, що він буде говорити з новим генеральним прокурором про те, аби нас відновили на посадах (авт.- Сакваралідзе та членів його команди)", - сказав він.

Він також ще раз наголосив, що, зі слів Порошенка, звільнення не погодили з ним. "Президент сказав, що в наших відносинах нічого не змінюється", - запевнив Сакварелідзе.

З його слів, глава держави не пропонував йому жодних умов і не пропонував стати генпрокурором, оскільки знає, що сам Сакварелідзе на це не претендує.

Екс-заступник генпрокурора зазначив, що побоюється, що його команду в Одеській області теж будуть гнобити. Вони, з його слів, не перетиналися з інтересами особисто генерального прокурора Віктора Шокіна, але піднімали справи, які стосуються інтересів депутатів, які підписали заяву, після якого звільнили Сакварелідзе.

Останнім часом Сакварелідзе публічно критикував Шокіна, говорив, що в ГПУ нічого не зміниться, поки новий генпрокурор "не змінить хірургічним шляхом" існуючу систему, і ініціював мітинг, однією з вимог якого було звільнення Шокіна.

Нагадаємо, заступника Генерального прокурора України і прокурора Одеської області Давид Сакварелідзе призначили керівником сторони обвинувачення у справі підозрюваних у хабарництві колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця і екс-заступника начальника Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України (ГПУ) Володимира Шапакіна. Та заплановане на 7 березня перше судове засідання у справі «діамантових прокурорів» перенесли на 10 березня через неявку представників звинувачення, про що у Давида Саквалерідзе вимагали пояснень. У своєму листі, направленому суду, обвинувачі пояснили неявку тим, що 7 березня в Україні офіційно оголошено вихідним днем.

Через справу «діамантових прокурорів» виник конфлікт між генпрокурором Віктором Шокіним та його заступником Віталієм Каськом, який закінчився відставкою заступника. А Давид Сакварелідзе повідомив, що один з «діамантових прокурорів», екс-заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць, ймовірно, був водієм глави ГПУ Віктора Шокіна.

Це відверте протистояння між Шокіним та Сакварелідзе переросло в мітинг під стінами ГПУ, в якому взяв участь заступник генпрокурора. Мітингти одночасто відбувалися і в інших містах України, в Луцьку зокрема. Так, вимагаючи відставки Шокіна, ледь не довимагалися відставки прокурора Волині.

30 березня в ГПУ повідомили, що Сакварелідзе звільнений, а його посада скасована. Виконувати обов'язки прокурора Одеської області буде перший заступник прокурора області Олег Жученко.

Нині Сакварелідзе також не виключає, що в подальшому піде в політику, оскільки прокурор ГПУ Владислав Куценко "дав дозвіл", але нічого конкретного про свої плани не сказав, заявивши лише: "Я буду стояти там, где стоять правильні люди".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ХАБАРІ $5 ТИСЯЧ ЗАТРИМАЛИ ПРОКУРОРА З КОМАНДИ САКВАРЕЛІДЗЕ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
нхя не смішно Показати IP 30 Березня 2016 14:41
"Я тебя поцелую, потом, может быть..." (с)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus