USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Свирида знає, про що домовилися Тимошенко з Путіним

20 Листопада 2009 08:29
Росія не штрафуватиме Україну на невибрані обсяги газу через те, що уряд вдало сформував договори – вважає колишній заступник міністра фінансів України, депутат Волинської обласної ради Олександр Свирида.
«Під час вересневої ділової зустрічі в Польщі, прем’єри двох країн дійшли згоди щодо незастосування штрафів. Це обумовлюється не «барським» подарунком Путіна, а  грамотно сформованими  урядом Тимошенко договорами. Згідно з ними росіяни не зможуть застосувати до українців штрафи, тому що самі порушили процедуру оформлення претензій. Путін це знає» - каже Свирида.
«Безпосередні господарюючі суб’єкти в газовій сфері - «Нафтогаз» і «Газпром». Переговори по контрактах проводяться на рівні урядів. Після залагодження останньої газової кризи, коли уклалися вдалі контракти,  Україна має низькі ціни на газ. Нижче тільки в Білорусі» - вважає депутат Волиньради
«Ціна газу на вході в Україну  протягом року постійно корелюється, однак, промисловість, підприємства теплокомуненерго мають її стабільною. Для українських домогоподарств ціна газу найнижча в Європі. Навіть у Росії вона вища» - запевняє Свирида.
Однак, спокійна і прозора  ситуація у газовій сфері непотрібна сьогодні президенту. Адже стабільність газового ринку, це ключ до стабільності всього  енергетичного сектору, отже, і держави. А відомо, що Віктор Ющенко сьогодні бореться за дестабілізацію, втручається в газові відносини України і Росії, робить погрозливі заяви щодо дефолту «Нафтогазу», щодо спроможності України платити, постійно критикує підписані контракти. В унісон із Ющенком все це повторює його Секретаріат і уповноважений з енергетичних питань.» - вважає депутат.
«Однак, Україна щомісяця справно перераховує кошти за газ і жодних серйозних проблеми між Росією і Україною в газовій сфері немає поки туди не втручається Ющенко», - каже Олександр Свирида.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хохма Показати IP 21 Листопада 2009 11:29
Ніхто газовий контракт не бачив, а Свирида знає! Балабол однако.
Таня Показати IP 23 Листопада 2009 16:51
До хохма: Ну що ти, Свирида любить язиком почесати, ще той...
Андрій Показати IP 25 Листопада 2009 11:41
Цілком нормальна стаття. А президенту я би радив не тільки в газові домовленості, а й взагалі нікуди не втручатись. Замісьть продуктивної роботи він своє президенство перетворив на постійну критику з Тимошенко.
misterious777 Показати IP 10 Грудня 2009 15:51
Тимошенко вміє домовлятись з Росією і вона це підтвердила не один раз....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus