USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Тимошенко – Прем’єр, Янукович – спікер?

27 Листопада 2008 19:37
Директор Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко відзначає низькі шанси на створення нової коаліції у Верховній Раді. Про це він сказав, коментуючи заклик прем'єра Юлії Тимошенко створити коаліцію й готовність БЮТ до переговорів з усіма політсилами, - повідомляють «Волинські Новини».
Фесенко зазначив, що ця заява – «ідеологічна боротьба навколо коаліціади, а не сама коаліціада».
«Коаліціада, а реально спікеріада йде в кулуарах. Коаліціада - це скоріше тло боротьби за нового спікера, оскільки зараз реальних шансів створити нову коаліцію практично нема», - цитує політолога «Українська правда».
«Ті заяви, які ми чуємо, - це скоріше апеляція до виборців, щоб показати, хто прихильник відновлення демократичної коаліції», - додав Фесенко.
Говорячи про можливість формування коаліції БЮТ і Партії регіонів, політолог сказав: «Я б не виключав цього варіанту повністю».
При цьому він не виключив, що авторитетні політики цих двох політичних сил ведуть між собою консультації з цього питання.
«Я не дуже вірю в те, що їм вдасться створити між собою офіційну парламентську коаліцію, оскільки поки зберігається ймовірність і дострокових парламентських виборів і, найголовніше, через рік президентські вибори», - сказав політолог.
Він також підкреслив, що БЮТ і Партія регіонів є «стратегічними конкурентами» на президентських виборах, і саме з цієї причини їм нема сенсу «офіційно домовлятися».
Крім того, Фесенко висловив думку, що спікера парламенту все-таки буде обрано. За його словами, причиною того, що його поки не обрали, стало те, що «прагли обрати коаліційного спікера, однак на цю модель обрання керівника парламенту не вистачило голосів».
На думку політолога, обрати спікера можна у випадку відмови БЮТ від коаліційних намірів - тоді на цей пост може бути обрано лідера блоку свого імені Володимира Литвина.
Він зазначив, що іншим варіантом може стати обрання компромісної фігури, наприклад, члена фракції НУ-НС Івана Плюща. Однак немає гарантії його підтримки депутатами Блоку Литвина.
«Якщо БЮТ і Партія регіонів досягнуть будь-яких домовленостей, то це можливо тільки в такому варіанті: БЮТ влаштує наступне - прем'єром залишається Тимошенко, а посаду спікера вони віддають Партії регіонів», - припустив Фесенко.
«Це можливо за двох важливих умов - або відмова регіоналів від ідеї дострокових парламентських виборів, або згода регіоналів на дострокові президентські вибори», - сказав політолог.
На думку Фесенка, у такому випадку новим спікером міг би стати Олександр Лавринович.
«Якщо буде зроблена ставка на статусність, то цю посаду можуть запропонувати Януковичу, але тоді йому потрібен буде надійний тил, новий перший віце-спікер», - сказав Фесенко, додавши, що в такому варіанті першим віце-спікером може стати комуніст Адам Мартинюк. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 27 Листопада 2008 20:35
Оце так "тяні-толкай"(двоголовий кінь з "доктора Айболіта") буде: Юля, Янукович і Литвин. Тут вже їм не якісь там принципи ділити доведеться, а конкретні гроші. Невже зможуть поділити і не побитися? В народі такий кооператив звуть "Курва, злодій, поліцейський"
Анонім Показати IP 27 Листопада 2008 20:46
А чё слабо сайт по людски создать? С русским и английскими языками?
Анонім Показати IP 27 Листопада 2008 20:48
как вы уже [вирізано - цензура] со своими януковичами !
Конрад Карлович Показати IP 27 Листопада 2008 20:58
...видно в понедельник их мама родила.
Братан_аноніму Показати IP 28 Листопада 2008 10:34
Сайт зроблений по-людськи, а ти навчився писати на русском то навчишся читати українською.
Анонім Показати IP 28 Листопада 2008 13:18
Тимошенко буде Президентом, а Януковичі, Литвини хай шукають свою нішу у новому політичному розкладі сил в Україні.
Вінстон Показати IP 29 Листопада 2008 11:40
Тимошко президент??? ХАХАХА! Хватить вже, побачили який з неї прим'єр, уявляю який президент! Торгаш касетами тай годі!
Анонім Показати IP 29 Листопада 2008 13:23
Тимошенко буде ферму оолюати,а не Україною
Обєктивний Показати IP 29 Листопада 2008 17:26
Будемо обєктивними, крім Тимошенко більше нема кому очолити країну. Вона не злякалась світової кризи і взяла на себе відповідальність за стан справ зі всіма негативними для себе наслідками. Це вчинок! Вона буде гідним Президентом України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus