USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Україна стільки проїдає грошей, що бідних не повинно бути взагалі

15 Червня 2009 15:01
В Україні витрати на соціальний захист становлять 21% показника внутрішнього валового продукту. Про це розповіла під час круглого столу старший фахівець з питань соціального захисту Світового банку Катерина Петріна, – 15 червня повідомляють «Волинські Новини».
За її словами, із загального обсягу коштів, спрямованих на виплату соціальної допомоги, 16,5% ВВП становлять пенсійні витрати, приблизно 2,5% – інші види соціального страхування і приблизно 2% – соціальна допомога.
Пані Петріна зазначила, що в Україні 26% ВВП прямує на системи охорони здоров’я, освіти, спорту, культури, державного управління та інші витрати плюс капітальні витрати, тоді як на соціальний захист населення витрачається 21% ВВП. «Це великі кошти, і це все говорить про те, що в нашій країні не повинно бути бідних», – резюмувала експерт.
Вона вважає, що показник в 21% є дуже великим для соціального захисту населення, проте ці кошти витрачаються таким чином, що не допомагають людям вийти з важкого становища або підвищити свій рівень доходів.
«Левову частку коштів, спрямованих на систему соціального захисту, одержують ті, хто цього не потребує», – зазначила пані Петріна, – пише Форпост.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Олександр Показати IP 15 Червня 2009 17:24
В Україні на відміну від інших країн є лікарня (Феофанія) на яку виділяють в бюджеті майже стільки скільки на всю медицину, розмір максимальної і мінімальної пенсії різниться у 50-т разів, а інвалідність часто дають не інвалідам і навпаки. Страна чудес, страна дураков. Народ заслуговує ту владу, яку обирає і терпить.
Анонім света Показати IP 21 Червня 2009 17:59
а почему так выходит что депутаты получают огромные пенсии.всю жизнь они воровали и им за это большие пенсии.нормальные люди работали всю жизнь-и фига им.на грань выживания.ведь нам ющ.на это обещал.уроды они все!!украина уже на грани вымирания.еще сказали по телику-что пенсии выплачмвать не будут-потому что денег нет.у продажных депутатов деньги -есть.а у людей-нет.в каком же мы обществе живе.а ющ.-молодец.!задача масонов-стереть с лица земли украину!!!остались месяцы-и все....
Інна Показати IP 24 Червня 2009 17:28
Дуже дивно читати про якісь показники в порівнянні з ВВП Укрїни і що вони на рівні зі світовими,зокрема з благополучними державами.Чомусь замовчується скільки їхнє ВВП складає в грошових одиницях,а скільки в наших.Нещодавно прочитала схожу статтю про фінансування медицини.Там сказано,що воно у нас складає 2,5% ВВП,а в світі 5%.І у нас практично всі гроші йдуть на зарплатню працівниками.А для порівняння-лікарська зрплатня в Україні 900гр,що є менше 100євро.То невже можна порівнювати їх і нас в відносних одиницях.Адже наш ВВП чітко прямує до 0,а % від нуля завжди буде 0,незалежно 2,5% чи 5%.
Анонім Показати IP 29 Червня 2009 11:48
старший фахівець з питань соціального захисту Світового банку Катерина Петріна - неуч!!!! Зазначені у статті відсотки вирахувані від Загальної суми витрат Державного бюджету України. А ДБУ - це не ВВП!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus