USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Українські фармацевти лякають дефіцитом ліків

21 Жовтня 2009 18:04

Запровадження мораторію на підвищення цін на ліки призведе до їхнього дефіциту в Україні, заявляють фармацевти. Про це повідомляють «Волинські новини».
Українські фармацевти закликають президента накласти вето на закон про мораторій, прийнятий Верховною Радою у вівторок, – пише Українська правда. Прихильники цінового мораторію у фармацевтичній сфері очікують, що «замороження» цін на ліки на рівні 2008-го року допоможе уникнути подальшого подорожчання медикаментів в умовах фінансової скрути. Водночас, фармацевти застерігають, що вже через кілька тижнів після замороження цін на ліки з українських аптек може зникнути більшість препаратів – і не лише імпортних.
Речник української фармацевтичної корпорації «Артеріум» Олена Азарова каже, що оголошення мораторію на підвищення цін на ліки вщент зруйнує вітчизняну фармацевтичну галузь. «Розвиток ситуації за сценарієм Верховної Ради призведе до дефіциту лікарських препаратів на українському ринку і зниження соціального захисту населення», – прогнозує вона.
«А в довгостроковій перспективі принципово зміниться система забезпечення населення ліками, оскільки приватний капітал втратить до цього сектору інтерес», – додає Азарова. За її словами, після цього саме на державу ляжуть витрати зі створення альтернативної системи забезпечення населення ліками.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus