USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Українці вірять в революцію

23 Грудня 2010 09:59
Майже 45% українців погоджуються з тезою, що в Україні назрівають революційні настрої.
Такі результати дослідження, проведеного у грудні 2010 року соціологічною групою «Рейтинг».
У свою чергу 41% опитаних не згодні з тезою, що в Україні назрівають революційні настрої.
Найбільше згодні з тезою, що в Україні назрівають революційні настрої на Заході і в Центрі України.
Більш як третина опитаних громадян (37%) вірять, що вже в найближчий час революційні настрої можуть вилитися у масові акції протесту на зразок подій листопада 2004 року.
Не вірять в це 46% опитаних.
Більшість опитаних (47%) переконані, що такі масові акції протесту в Україні скоріше можливі на соціальному ґрунті (протести, викликані низьким рівнем життя і т.д.) і лише 7% - на національному (протести, викликані потуранням національних інтересів і т.д.).
Майже третина опитаних (31%) вважають, що очолити протестний рух в Україні у випадку таких масових акцій могла б Юлія Тимошенко, 15% - Арсеній Яценюк, 14% - Олег Тягнибок. Також називались, але рідше, Віталій Кличко (5%), Віктор Ющенко (2%), Анатолій Гриценко (2%) і т.д. Чверть опитаних переконані, що такий протестний рух не здатен очолити жоден з наведених вище політиків.
Переважна більшість опитаних (60%) вважають протести підприємців щодо нового Податкового кодексу, зокрема, які відбувались на Майдані Незалежності у Києві, акцією протесту громадян проти дій влади, яка не пов’язана з політикою.
Довідково:
Опитування проводилося 11-18 грудня 2010 року. Методом інтерв’ю було опитано 2000 респондентів віком від 18 років і старші.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
M Показати IP 24 Грудня 2010 16:25
Тиск на народ завжди повертався назад у вигляді повстань, заворушень, заколотів, переворотів і революцій. Якщо недалеке керівництво країни і далі буде випробовувати міцність людського терпіння, то тоді їй не позаздриш.
L Показати IP 27 Грудня 2010 12:08
Досвід проведення революцій є, але шкода, що революція руйнує все і все починається з початку... Тому це рух по замкнутому колу!...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus