USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні хочуть ввести тест на здатність до навчання

4 Грудня 2008 16:09

Доцільність запровадження тесту на здатність до навчання для абітурієнтів вищих навчальних закладів у системі зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) обговорювали на постійному семінарі-нараді під головуванням Міністра освіти і науки України Івана Вакарчука. Про це повідомляють «Волинські Новини».

На засіданні йшлося про перспективи розроблення тестових завдань, що визначатимуть здатність до навчання. У семінарі брали участь фахівці Міністерства освіти і науки, науковці, представники міжнародних та громадських організацій, – інформує Освітній портал.
Учасники наради обговорили шляхи більш ефективного відбору студентів до вищих навчальних закладів. Для вдосконалення системи ЗНО та підвищення якості освіти фахівці запропонували розробити тест на здатність до навчання, що вже впроваджений у багатьох країнах світу.
Запровадження тесту на здатність до навчання допоможе зовнішньому незалежному оцінюванню підвищити прогностичну валідність (ті, хто отримав більшу кількість балів – кращі) та збільшити прозорість при вступі. Цей тест може стати хорошим доповненням до основного тесту знань і зробить систему вступу ліпшою.
На думку міністра освіти Івана Вакарчука, такий тест сприятиме відкриттю нових можливостей для навчання, оскільки перед Міністерством освіти і науки стоїть завдання поліпшити нашу освіту. «Ми працюємо на вдосконалення навчання і, відповідно, спільно з суспільством втілюватимемо ідею якісної освіти», – сказав пан Вакарчук.
Створено робочу групу з розроблення тесту на здатність до навчання у системі зовнішнього незалежного оцінювання для вступу до вищих навчальних закладів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ананімка Показати IP 5 Грудня 2008 09:22
+ і ввести податок на дибільство для тих, хто цей тест не пройшов :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus