USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні почався період нищення первоцвіту

6 Березня 2009 14:39
Традиційно, перед весняним святом рослинам загрожує небезпека знищення. Первоцвіт завжди зривали на продаж. Тим паче небезпека загрожує рослині у скрутні часи, коли сільське населення намагається заробити у будь-який спосіб. Про це 6 березня повідомляють «Волинські Новини».
Перших вісників весни безжально нищать. Браконьєри масово зривають червонокнижні проліски, рябчики, шафрани та підсніжники. Тамара Мишковець продає в Ужгороді квіти, зірвані в карпатських лісах. Виправдовується: немає чим прогодувати двох доньок. Працює лише чоловік, а його заробітку на життя не вистачає.
«Мушу продавати. Просять люди. То чого не принести? Тепер празник іде. То беруть до восьмого марта», – каже жінка.  
Як інформує сайт ICTV, екологи застерігають, без квітки не формується насіння й порушується процес розмноження. Захисники природи влаштовують рейди та погрожують браконьєрам штрафами.
«Адміністративна відповідальність, яка передбачає накладення штрафу на громадян від 500 гривень. Також відшкодування завданої шкоди за одну квітку від 9 до 15 гривень», – зазначив начальник відділу екологічного контролю Державної екологічної інспекції у Закарпатській області Ігор Дяченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus