USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Волиняни їдуть у Київ помолитися Віфлеємській іконі Богоматері

5 Квітня 2010 14:35
Святиню привезла з Єрусалима офіційна делегація Української православної церкви - поклонитися святині мають змогу всі бажаючі.

Віфлеємська ікона Божої Матері буде в Києві до 11 квітня у дерев’яному храмі на честь Усіх святих на місці будівництва кафедрального собору УПЦ.

Крім того, делегація УПЦ доставила в Україну Благодатний вогонь, який зійшов у суботу о 14.07 за київським часом.

Як повідомляв УНІАН , Віфлеємська ікона Божої Матері та вогонь були урочисто внесені на територію Лаври, після чого митрополит Володимир відправив перед образом Богородиці молебень і благословив усіх присутніх свічками, запаленими від Благодатного вогню.

У день Великодня хресною ходою із Благодатним вогнем ікону перенесено до місця будівництва Свято-Воскресенського кафедрального собору в Києві (Залізничне шосе, 3).

Віфлеємська ікона прославилася багатьма чудесами вже у наш час. За традицією, перед цією іконою, що знаходиться перед входом у печеру, де народився Христос, моляться про дарування дітей, про їхнє благополуччя і про сімейне щастя.

Ікона була пожертвувана в базиліку Різдва Христового Російським імператорським домом. Це єдина з ікон Божої Матері, на яких Пресвята Діва усміхається. Ікона відноситься до типу «Одигітрія» («Дороговказниця») - зображення Богородиці з отроком на руках.

Довідково:

За переказами, євангеліст Лука написав три образи такого типу: Єрусалимський, Царградський і Ефеський.

Найбільш знаменитий Єрусалимський образ. У 463 році його було перенесено до Константинополя. Вважається, що саме завдяки заступництву Єрусалимської ікони візантійські війська відбили напад скіфів. У 988 році ікону подарували в Корсунь святому рівноапостольному князю Володимиру. Незабаром образ Богородиці Одигітрії став одним з найпоширеніших на Русі.

На Віфлєемській іконі Пречиста Діва зображена з Немовлям Христом. У лівій руці Немовляти символ царственої влади, правою Він благословляє тих, хто молиться перед образом Його Пречистої Матері. Божа Матір вказує на Спасителя, будучи Дороговказницею, що веде до Христа, від гріха - до спасіння.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus