USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

За карантин зі студентами розрахуються суботами

2 Грудня 2009 10:21
Гроші за три тижні студентам повертати не збираються, кажуть - знання отримають і в суботи та канікули, отже - оплатили не даремно.
Гроші за «карантинний простій» вузи студентам не повернуть, а вчитися будуть по суботах, попри обіцянки Тимошенко – повідомляє ТСН.
«Три тижні карантину я не вчився, але гроші за навчання з мене все одно взяли. І, як з\'ясувалося, гроші за ці три тижні керівництво вузу повертати не збирається. До речі, наскільки я чув, викладачів відправляли у відпустку за свій рахунок, так що вуз непогано зекономив на епідемії «, - поскаржився студент 3-го курсу Київського міжнародного університету (КМУ) Андрій.
У вузі нічого перераховувати не мають наміру. «Студенти отримають той обсяг знань, за який заплатили. Моє завдання - виконати навчальну програму. Будемо вчитися по суботах, заберемо кілька днів за рахунок канікул», - пояснює ректор КМУ Хачатур Хачатурян.
«У нас все вичитано в повному обсязі. А викладачі були в оплачуваній відпустці, нікого за свій рахунок ми не відправляли», - розповів проректор університету «Україна» Петро Фесюк.
Юристи вважають, що студентам доведеться погодитися з вузами. «Виграти буде непросто, адже обіцяний обсяг знань студенти все ж отримають», - говорить адвокат Василь Мірошниченко.
Студенти також нарікають, що їх уже попередили, що доведеться вчитися по суботах, хоча Юлія Тимошенко обіцяла, що відпрацювань по вихідних не буде.
«У нас просто немає іншого виходу. Якщо ми введемо п\'яту пару, це буде прямим порушенням санітарних норм. Єдиний варіант - відпрацьовувати по суботах і за рахунок канікул», - пояснив проректор Національного авіаційного університету Максим Луцький.
Незважаючи на спад епідемії, Міністерство охорони здоров\'я все ще реєструє смерті від грипу, ГРВІ та їх ускладнень. На 30 листопада кількість померлих досягло 431, тобто за добу померло 7 чоловік (за неділю всього два). «Епідемія не закінчилася, був пік захворюваності, який зараз пішов на спад. Говорити про її закінчення можна буде тільки в березні, а доти люди будуть продовжувати хворіти і, на жаль, вмирати», - пояснив директор Центру грипу Олександр Гриневич.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Юка Показати IP 2 Грудня 2009 15:27
і правильно, що не повертатимуть, адже студенти всього три тижні прохворіли, а надолужити навчальний матеріал з їхнім неабияким потенціалом можна й за кілька днів!
seal Показати IP 2 Грудня 2009 17:06
Студенти можуть вимагати повернення коштів тільки у тому випадку, коли їм не нададуть послугу. Тобто коли вони не отримають запланованого обсягу знань. А, наскільки я розумію, програму навчання у будь-якому випадку ВУЗи будуть виконувати. Так що яке може бути повернення коштів? Ну погуляли трошки під час карантину - так зроблять канікули кротшими. від форс-мажору ніхто не застрахований. Не бачу в цьому питанні ніякої проблеми.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus