USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Жінки, які не хочуть народжувати, повинні працювати більше, - Пенсійний фонд

13 Січня 2011 13:17
Збільшення пенсійного віку в України, в тому числі пов'язане з низькою народжуваністю, тому жінки, які не бажають народжувати, повинні працювати більше, аніж ті, які народжують дітей.

Таку думку висловив директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Вадислав Машкін, - пише Gazeta.ua.

"У нас жінки не хочуть народжувати дітей. Нація, яка не народжує дітей, повинна працювати більше", - заявив Машкін.

За словами представника ПФУ, після введення нової пенсійної реформи, декретна відпустка не буде зараховуватися до стажу роботи.

Разом з тим пенсійний вік буде збільшуватися щорічно на 6 місяців і до 2021 року збільшиться на п'ять років.

Нагадаємо, 13 грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроект, яким запропонував підвищити пенсійний вік для жінок з 55 до 60 років, щорічно збільшуючи його на 6 місяців, починаючи з 1 лютого 2011 року.

Цей законопроект також передбачає підвищення мінімального страхового стажу для отримання пенсії за віком з 5 до 15 років.

За словами президента Віктора Януковича, пенсійна реформа в Україні буде "надзвичайно важкою". "Наявне сьогодні співвідношення працездатного населення та пенсіонерів наближається до критичного показника, і затягування пенсійної реформи в Україні може призвести до соціальної кризи", - підкреслив Янукович.

Після прийняття пенсійної реформи пенсії для працюючих пенсіонерів не зміняться, за винятком держслужбовців і військових. У військових вислуга збільшується з 20 до 25 років і максимальна пенсія буде становити не більше 80% від окладу. Держслужбовцям, якщо вони будуть працювати після виходу на пенсію, буде нараховуватися пенсія за загальними принципами, тобто не більше 50% від окладу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 30
Українська жінка Показати IP 13 Січня 2011 13:32
Я жінка, яка перебуває в декретній відпустці і кожен день думає чим нагодувати свою дитину і як заплатити за житло!!! В нашій державі страшно народжувати дітей, не має стабільності, жодних соціальних гарантій. Хочеться нагадати нашим можновладцям про те, що "ви працюєте для людей, а не люди для вас!" Наші жінки хочуть народжувати, але не можуть собі цього дозволити в наших умовах життя!
вика Показати IP 13 Січня 2011 13:43
А они думают, что мы их рабы!
Лікар Показати IP 13 Січня 2011 14:10
Жінка не народжує дітей , як правило тільки в одному випадку - якщо вона хвора. За що її карати вдруге???
Сашуля до Лікар Показати IP 13 Січня 2011 14:26
Та не правда это.Много женщины, не рожают детей обдуманно. Так как наше государство не дает никаких гарантий этому ребенку. Кроме того, что ребенка родить, его еще надо прокормить, воспитать и выучить, так сказать подготовить к жизни.
Forever Autumn до Сашуля Показати IP 14 Січня 2011 12:10
А вивчити - це гроші - всім відомо, як школи зараз деруть. Університети - чим далі, тим менше держ. місць..І також побори. Особливо в Луцьку... А дитина - це і віруси і хвороби і бацили... А медичне обслуговування у нас..кхм..кхм... бажає кращого. Тому - молодці ті привладні ідіоти, котрі чим далі, тим більше намагаються загнати свій народ у велику українську жопу
Тереза Тобіш до Лікар Показати IP 19 Січня 2011 13:55
так, це жах! вона ітак все життя самотня і нещаслива, а тут ще й заставити працювати більше, бо вона не така, як інші (більшість)?! Закони пишуть чоловіки, мабуть. От і маємо результати
Чоловік, який підтримує жінок Показати IP 13 Січня 2011 14:15
Звертаюсь до директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Владислава Машкіна. А ти і твоя жінка багато дітей народили?
109 Показати IP 13 Січня 2011 14:33
А що означає, декретна відпустка не враховуватиметься до стажу?Що у 70 йти на пенсію,бо нема стажу,а є 4 дітей наприклад.Хто знає?У мене є родичка,вона 11 років одружена,весь час у декреті.І ще років 3 буде там же.
Тереза Тобіш до 109 Показати IP 19 Січня 2011 13:57
мабуть, попередні декретні відпустки врахуються їй у стаж, а вже нові ні
Розочка Показати IP 13 Січня 2011 14:34
На жаль, родити бомжів оце і є необдумано.Ні роботи, ні житла, ні нормальних можливостей розпочати свою справу, нічого для молоді...
Metaller Показати IP 13 Січня 2011 14:41
100 років назад держава також не давала ніяких гарантій, але ж жінки народжували! Тут справа не в гарантіях, а в страху брати на себе відповідальність за майбутніх дітей. Не треба перекладати свої проблеми на плечі інших, з голоду від того що держава не помагає ще ніхто не вмер, а от від безвідповідальності батьків...
Свєточка-конхвєточка Показати IP 13 Січня 2011 15:00
Знову ми, українці, опинилися на шляху в "коммунистическое будущее", де призначення жінки було - "пахать" і "рожать".
* до Свєточка-конхвєточка Показати IP 13 Січня 2011 23:53
Когда мы шли в коммунистическое будущее, тогда образование и медицина были бесплатные, государство давало квартиры и все были обеспечены работой. В таких условиях можно было рожать. Лично я не считаю, что это было рабство. А сейчас лучше стало? Никаких гарантий, никакой уверенности в завтрашнем дне. Как я могу рожать, если я не знаю, что со мной завтра будет, лично я не хочу, чтобы мой ребёнок выживал, а не жил.
Свєточка-конхвєточка до * Показати IP 14 Січня 2011 09:57
Привильно ви кажете, що кожна мама повинна думати, яке майбутнє очікує її кровиночку. Однак із рештою не можу погодитися, бо медицина не стоїть на місці й тому, певно, й порівнювати не варто, в яких умовах народжували тоді й зараз. Звісно тоді за таке не брали ТАКИХ грошей. Чи стало ліпше тепер? Цікаве запитання. Якось я балакала на цю тему зі своєю бабусею, котра вже розміняла 9-й десяток літ. Так вона каже, що ліпше з точки зору комфортності, живеться нині, але веселіше їй було тоді. Чому? Бо молодою була. Так, тоді давали житло. Це - надзвичайно важливий момент. Але при цьому моя свекруха мала лише місяць(!) декрету. Більше просто не давали. І вона була змушена лишати місячну дитину в садочку. Кожна епоха має свої плюси та мінуса. Інша справа, що такі дії влади - театр абсурду. Слід владцям подумати про те, як жінці, котра народила, повернутися на робоче місце, бо приватники не люблять "декретчиць", як забезпечити малят місцями в садочках тощо. Хто нині народжує валом - сектанти. Їм, як багатодітним, а відтак, і малозабезпеченим, купа пільг. Правда, дітей тих в більшості не виховують українцями. А хто на них працює? Ті, у кого одна, або ж двоє дітей. Оце - теж проблема.
((( Показати IP 13 Січня 2011 15:15
У нас чомусь все робиться навиворіт. Спочатку потрібно створити робочі місця для молоді, а тоді говорити про необхідність підвищення пенсійного віку, про необхідність збільшення народжуваності. Для вже народжених дітей не вистачає садочків, дитячих лікарів, вакцини для щеплень, підручників для школярів, місць у ВУЗах та училищах, робочих місць. Рахувати потрібно не тільки співвідношення працюючого населення та пенсіонерів, а ще й працездатного, змушеного шукати заробітку за кордоном, змушеного працювати на "панів" задурно, доведеного неможливістю самореалізації до алкоголізму і так далі. І ще одне, за останні роки по статистиці постійно зменшується кількість пенсіонерів, які вийшли на пенсію по досягненню пенсійного віку, натомість збільшується кількість інвалідів та дітей-сиріт.
ggg Показати IP 13 Січня 2011 15:24
А якщо жінка не може народити і держава нічого не робить для цього,, що тоді жінці робити?
Опа! Показати IP 13 Січня 2011 16:41
А ще вдагоначку пару кодексів закинуть-трудовий і житловий, то тоді точна..пісєць
Вікінг до Опа! Показати IP 13 Січня 2011 20:40
І Кримінальний, не забудьте "папісать па-новаму"
Тереза Тобіш до Опа! Показати IP 19 Січня 2011 14:02
кожна жінка думає чи зможе дати достойне життя дитині, а не злидні, тому і не народжує, якщо ледь витягує
***** Показати IP 13 Січня 2011 18:08
@100 років назад держава також не давала ніяких гарантій, але ж жінки народжували@ А багато багато років тому, люди полювали на мамонтів та жили в печерах.Життя не стоїть на місці. Для того щоб народжувати дітей потрібно мати хоч власний дах над головою, як мінімум, а не тягатись по найманих квартирах, або жити з батьками та іншими родичами. Може 100 років назад це й було по кайфу, а от зараз це справжне пекло, хоч виключення звичайно бувають. А де його взяти це житло, купити чи побудувати на наші зарплати?
дуся Показати IP 13 Січня 2011 18:43
"Китайська" логіка - не народжуєте, значить працюйте! Хто до такого додумався? Клепки в голові не вистачає! Пани дрібнесенькі вирішили знову відігратись на народові!Якби прості українці мали хоча б половину того, що мають "законотворці"!А спробували жити на мінімалку з хворими батьками, без роботи і житла????? Хочуть,аби народ збунтувався... Ціни на електроенергію, газ, продукти щомісяця піднімають! І мають право ще нас змушувати працювати до скону!!!!
Лучанин Показати IP 13 Січня 2011 22:19
Правильно! так їм і треба))
Мамочка Показати IP 13 Січня 2011 22:22
В нас скоро буде нація бомжів та алкашів!!! Бо для отримання допомоги на народження дитини яка піде на пропой найбільше народжуютье б саме ці верстви населення. А їм пробачте до дупи і стаж і пенсія. А постраждаюті зновує таки ті хто працює.
дідо Показати IP 14 Січня 2011 07:57
а шо, нація попрошайок та туніядців, краща за націю бомжів та алкашів ?... ДАВНО ПОРА...А ТО НАПЛОДИЛИ ЖЮЛЬКАНОЇДІВ,ЯКІ НІЧОГО НЕ РОБЛЯТЬ,ТІЛЬКИ ЇЗДЯТЬ БЕЗПЛАТНО В ТРОЛЕЙБУСАХ.
Сашуля до дідо Показати IP 14 Січня 2011 21:50
Я думаю, они этого и добиваются. Такой нацией намного легче управлять
жінка і працююча мама Показати IP 14 Січня 2011 09:21
Жінка повинна народжувати для себе, для продовження свого роду, а не для того, щоб держава утримувала її і її чоловіка-туніядця.Жінки, які працюють, мають також дітей, і не завжди мають зарплату таку, яку мають допомогу непрацюючі мами. То чим ми і наші діти гірші? Давайте будемо бездумно народжувати сидіти в декретах! А де тоді держава гроші на допомоги буде брати? З чиїх податків?
Нострадамус Показати IP 14 Січня 2011 10:15
Шановні громадяни єднаймося щоб весною всю цю владу відправити ...........
Бачили очі, що обирали - їжте... Показати IP 14 Січня 2011 14:53
Ідіоти, мізками подумали б за що до хворих жінок чіплятися? Повністю солідарний з коментарями, їм і так морально важко, а ці недоумки ще й додають чинників до депресії. Бандитська влада грошей, брехні, підкупів, підступності, але ж її обрали українці...
Спасітьсвої тіла Показати IP 16 Січня 2011 02:08
Що буде із жінкою? Та і з вашим тілом.Навіщо це робити? Початок трудового стажу у жінок і чоловіків розпочинається відносно в однакові вікові періоди. Але офіційне припинення трудової діяльності мають вікову різницю. Мужчина йде на пенсію у 60 років, жінка-55 років. Зараз влада хоче збільшити трудовий стаж відповідно-65,60. А тепер читайте тут! Підрахунки свідчать про те, що за сорокарічний стаж(60 років життя) мужчина відпрацьовує приблизно 82000 годин. А жінка (55 років) протягом 35 річного стажу? Менш? Так -72000 годин? Аж ні! Тому що, як тільки жінка завагітніла, її організм починає працювати цілодобово над виробленням тіла, яке буде як продукт її праці (вагітності)–дитина ,яка у подальшому своєму житті буде утримувати своєю працею державу(тюрму,армію,міліцію, суди, прокуратури,ради депутатів). Жінка, яка народила дитину, у житті відпрацювує 90094 годин. Розрахунок:[170 годин в місяць Х на 11 місяців праці] X на 35 років = 65450годин. У стані вагітності тіло жінки працює цілодобово і ще плюс вісім годин робочого часу. Таким чином, вагітна жінка протягом семи місяців, 24 робочих дні працює по 32 години. 32 години х 24робочих дні=768 годин у місяць. шість днів вона працює по 24 години. 6 х 24 = 144 годин. 768 +144=921 годину у місяць, а працює жінка до декретної відпустки сім місяців, тому 921 години х на 7місяців = 6447годин відпрацьовує, працюючи і будучи вагітною + до пологів (24години х 30днів) х2 місяці = 1440 часов (це у восьмой и девятий місяці вагітності) ,догляд за дитиною (17 годин х на 30днів)х12 місяців= 6120 х 3роки=18360годин. Таким чином, підраховуємо:65450 + 6447 + 1440 + 18360 = 90094. Висновок: жінка, яка народила дитину, у житті відпрацювала 90094. Тому у 55 років календарного життя, жінка по нормах погодинної роботи іде на пенсію зносивши своє тіло на -65 років, а як що має двох дітей жінка відпрацювала і йде на пенсію у понад 80 років. Підвищення пенсійного віку жінкам до 60 років створить умови виходу жінки на пенсію у стані глибокої старечі. Підвищення пенсійного віку жінкам і чоловікам скоротить населення України на 10-15 мільйонів чоловік. Проте, це вже інше питання.
Уродина Показати IP 6 Квітня 2012 12:10
Я закінчила ВУЗ, ніде не беруть на роботу, бо немаю стажа. Влаштувалася на 1300 грн, 600 з них витрачаю на дорогу. Як за такі гроші себе забезпечити? Навіщо мені дитину? Сидіти на шеї у чоловіка, який викине мене на вулицю після 30-ти років, бо найде собі молодшу? Та наші чоолвіки і забезпечувати не можуть матеріально.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus