USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Правоохоронці затримали зрадника у лавах МВС

27 Вересня 2014 13:04
Контррозвідка СБУ спільно з МВС України у зоні АТО виявили та затримали зрадника в лавах МВС, майора міліції, остання посада - виконувач обов’язків начальника штабу Орджонікідзевського РВ Маріупольського МУ ГУ МВС України в Донецькій області. Про це УНН повідомили у прес-службі СБУ.

Згідно з повідомленням, “перевертень у погонах”, громадянин України “І.” 1969 року народження був одним із керівників диверсійної групи НВФ “Восток”, основну частину якої у результаті проведення спецоперації 21 вересня затримали у взаємодії з підрозділами Нацгвардії, МВС “Омега” та “Азов”.

“Шляхом припинення діяльності цієї ДРГ попереджено заплановані злочинцями на найближчий час терористичні акти на території Маріуполя та прилеглих районів (Володарський, Першотравневий, Новоазовський). З цією метою члени ДРГ виїжджали до Донецька та до РФ, де отримали зброю і вибухівку, а також навчалися і отримали відповідні інструктажі.

У них вилучили топографічні карти Маріуполя та Донецької області з позначками адмінбудівель у Маріуполі, рапорт на ім’я “командира ДРГ Маріуполя” про готовність групи до здійснення диверсійної діяльності, 3 ручні гранатомети РПГ-26 “Аглень”, снайперську гвинтівку нового зразка російського виробництва калібру “7,62”, 7 автоматів Калашникова АК-74 із 10 спорядженими магазинами, 4 пістолети ПМ, 3 гранати РГД-5, значну кількість світлошумових гранат, сигнальних ракет, а також амуніцію для зброї, камуфляжі, радіостанції. Усі члени групи мають досвід бойових дій в умовах міста та брали безпосередню участь в озброєному нападі 9 травня цього року на будівлю Маріупольського МУВС ГУ МВСУ в Донецькій області, під час якого будівлю зруйнували, є загиблі з числа співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців та цивільних осіб.

Також злочинці причетні до вбивств підприємців Маріуполя з метою заволодіння їх грошовими коштами. Здійснюються відповідні оперативно-пошукові та слідчі дії в рамках статті 258-3 Кримінального кодексу України”, — йдеться у повідомлені СБУ.

Встановили, що затриманий майор міліції стояв біля витоків формування диверсійної групи НВФ “Восток”. Спільно з керівником ДРГ — колишнім співробітником МВС України “Н.”, 1958 року народження (прізвисько “Мангуст”, “Бешеный майор” або “БМ”, має прямі контакти з І.Стрілковим, О.Ходаковським, представниками російських спецслужб) планував та організовував напад її членів на міське управління МВС України.

При цьому підступно сприяв проникненню терористів у будівлю, для чого напередодні отримав від “Н.” зброю (2 автомати та 2 пістолети) та забезпечив вогневу підтримку нападникам зсередини приміщення. Наприкінці серпня ц.р. “І.” з використанням службового становища здійснював заходи щодо безперешкодного проникнення членів ДРГ з Донецька до Маріуполя для здійснення диверсійних та терористичних актів.

“Під час затримання у майора-перевертня правоохоронці вилучили 1 РПГ, 3 гранати, АКСУ, ПМ та боєкомплекти до них, а також інші докази, які підтверджують його протиправну діяльність. Стосовно зрадника здійснюються відповідні оперативно-пошукові та слідчі дії в рамках кримінального провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України”, — повідомили у СБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus