USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Суд над бійцями 51 бригади: адвокати внесли клопотання про закриття справи

10 Липня 2015 16:30
Третє попереднє слухання справи про звинувачення 21-го бійця 51-ї бригади у дезертирстві відбулося у Володимир-Волинському міському суді 10 липня.

Знову під судом зібралися небайдужі активісти аби підтримати хлопців. Прибули представники «Автомайдану України», «Самооборони Майдану», Правого сектору, ВО «Свобода», ГО «Волинські патріоти» та, звичайно, солдати, а також депутат луцької міської ради Павло Данильчук.



Нагадаємо, більш ніж 40 бійців 51-ої окремої механізованої бригади, які захищали цілісність країни під кулями та «Градами» й побували в російському полоні, постали перед українським судом: хлопцям, віком від 18 до 30 років, які перетнули російський кордон, закидають дезертирство. Частина з них під тиском визнали себе винними.



За кілька хвилин після початку судового засідання у ньому було оголошена перерва у зв’язку з клопотанням адвоката Олександра Оленченка закрити справу за відсутністю складу злочину.



Після оголошення перерви до 14 години під судом утворився справжній мітинг. Активісти били у бочки і закликали закрити справу.



По закінченню перерви суддя відмовив у закритті справи і її призначено до розгляду на 11 годину 17 липня.



Разом з тим суддя задовольнив ще одне клопотання адвоката Андрія Баришнікова про призначено запасного судді. Ним призначили заступника голови Володимир-Волинського міського суду Олександра Лященка.

Разом з тим було визначено і ще дві дати розгляду справи на 20 серпня та 3 вересня цього року.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, суд над бійцями раніше вже двічі переносили.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus