USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Народна» влада чи порожня декларація?

12 Лютого 2014 22:00
Через декілька тижнів після створення Волинської обласної Народної ради та її виконкому вони досі лишаються декларативними структурами.

З ентузіазмом сприйняла значна частина волинян створення нових, «народних» органів влади – Народної ради та її виконавчого комітету. Багато хто сподівався, що на місце старих політиків прийдуть нові постаті, свідомі та активні. Проте вже у перші дні існування Волинської обласної Народної ради не обійшлося без суперечок, адже на посади претендували надто одіозні особи з волинського політикуму. Наразі минуло декілька тижнів із часу створення виконкому Народної ради, проте його діяльність залишилася здебільшого на папері.

Варто пригадати, як починалася діяльність виконкому. Членів новоствореної структури представив волинянам її очільник, депутат Верховної Ради Євген Мельник під час народного віча, що відбулося на Театральному майдані у Луцьку 26 січня.

Втім, не обійшлося без непорозумінь. Так, громада освистала депутатів міськради Богдана Шибу та Андрія Козюру. Діяльність екс-мера, який протягом політичної кар’єри встиг побувати у лавах Демократичної партії України, «Нашої України», «За Україну!» та ВО «Батьківщина», здобула неоднозначну оцінку лучан. Своєю чергою, Андрій Козюра, який свого часу невдало балотувався на посаду міського голови та депутата Верховної Ради, також встиг стати скандальною постаттю у луцькому політикумі.

Вже наступного дня, 27 січня, під час засідання ради Волинського відділення Всеукраїнського об’єднання «Майдан», склад виконавчого комітету переглянули. Таким чином, гуманітарний напрямок очолила громадська діячка Лілія Кревська, а за економічно-промисловий блок відповідальним призначили виконавчого директора обласної асоціації захисту прав малого та середнього бізнесу «Бізнес - Волинь» Ігоря Дильова.

Вказані особи не настільки відомі волинянам – Лілію Кревську знають, перш за все, як колишнього заступника начальника управління освіти Луцької міської ради. До того ж, її вважають людиною з оточення екс-губернатора Володимира Бондаря.


Ігор Дильов – доволі помітний громадський діяч, зокрема як член громадських рад при органах державної влади на Волині. Від початку мирних акцій протесту у Луцьку він активно сприяв залученню підприємців до допомоги євромайданівцям.

Очолив виконком, відповідно до рішення Волинської обласної Народної ради, нардеп Євген Мельник. Лікар-стоматолог за фахом, згодом – підприємець, депутат Волиньради, у 2012 році обраний до Верховної Раду України у виборчому окрузі № 19 від ВО «Свобода». Він є головою постійної комісії з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій. Як він планував поєднувати законотворчу діяльність у Києві та роботу в новоствореному виконавчому органі влади на Волині, наразі невідомо.

Першим заступником голови виконкому обрали Віктора Швидкого. Генерал-майор, який очолював Управління МВС України у Волинській області у 2005-2007 та 2007-2009 роках, працював заступником голови Волинської облдержадміністрації Володимира Бондаря. Володимир Налькович, вочевидь, вирішив не претендувати на місце у складі виконкому, зважаючи на неоднозначне ставлення волинян до своєї діяльності на посаді голови ОДА. Планувалося, що заступник голови виконкому відповідатиме за формування загонів самооборони. Однак, нещодавно стало відомо, що створення таких загонів прокуратура вважає незаконним. Варто зауважити, що Віктор Швидкий залишався доволі малознайомою пересічним волинянам постаттю.

Також посаду першого заступника голови виконкому отримав заступник голови Волинської обласної організації Політичної партії «УДАР Віталія Кличка», активний учасник акцій протесту у Луцьку Ігор Алєксєєв.

Аграрне управління очолив депутат Волиньради, член ВО «Свобода» Микола Собуцький. Здобув фах агронома, згодом – викладача історії та економіста-менеджера. Працює головою фермерського господарства. Попри багаторічний досвід роботи в аграрному секторі, Миколі Собуцькому не доводилося очолювати виконавчі органи влади.

Молодіжний сектор очолила активістка луцького Євромайдану, голова ВМГО «Національний альянс» Майя Москвич, популярна постать серед націоналістично налаштованої молоді. Активістка здобула всеукраїнську популярність завдяки кримінальному провадженню, відкритому за наругу над портретами Януковича та постанову суду про носіння «електронного браслета». Згодом рішення суду скасували. Віднедавна вона стала підозрюваною у кримінальному провадженні стосовно акції бойкоту підприємств регіоналів «Бізнес на крові». Активістка та учасниця різноманітних акцій протесту досі не має досвіду роботи у виконавчих органах влади.

Останній тиждень ознаменувався визнанням Народних рад нелегітимними. Так, у прокуратурі області повідомили, що «прийняття органами місцевого самоврядування та окремими групами осіб рішень про утворення Народних рад як органів з владними та управлінськими повноваженнями, суперечить вимогам Конституції та Законів України».

Отже, попри великі амбіції та надії, які покладали волиняни на новостворений орган влади, Народна рада та її виконавчий комітет залишаються «бутафорськими» структурами. Чи зможуть ці новітні органи влади виправдати покладені надії, покаже найближче майбутнє.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 32
екскурсовод Показати IP 12 Лютого 2014 22:25
Самі недоноски позбирались!
НЕЛУЧАНИН до екскурсовод Показати IP 13 Лютого 2014 12:35
ти один з них
думка Показати IP 12 Лютого 2014 22:28
Зборище недоумків, які не знають, куди себе подіти.
НЕЛУЧАНИН до думка Показати IP 13 Лютого 2014 12:36
ще одна після лоботомії
Дурням Показати IP 12 Лютого 2014 23:31
" попри великі амбіції та надії, які покладали волиняни на новостворений орган влади " Які Волиняни ????? Аж смішно.
НЕЛУЧАНИН до Дурням Показати IP 13 Лютого 2014 12:37
дурні, думки екскурсоводи до волинян не відносяться
нормальний Показати IP 12 Лютого 2014 23:57
якщо Волиняни покладались на ціх недоумків,та я Барак Обама.Тількі неадекватна людина сприймала їх як владу.Поприкідалися начальниками,досить,моліться щоб хоть не пересаджали за самозванство,клоуни.
Лучанка Показати IP 13 Лютого 2014 00:22
Які ж вони всі ці великі "майданні діячі" в душі раді, що ці НР визнані незаконними, бо що в них робити - вони не знають і самі, а тим більше, що все це "фількіна грамота"! Соромно за генерал-майора В.Швидкого, який повівся на таку авантюру. Вам що, пане Швидкий, генеральської пенсії не дістає, що ви пішли в таку структуру займатися "самообороною"? Проти своїх колишніх колег-міліціонерів будете воювати з битами та фаєрами, чи так хотіли віддячити своєму "благодійнику" Бондарю за трудовлаштування в облдержадміністрації? Соромно! Де ж ваша "честь офіцера", чи вона пропадає з виходом на пенсію?!
нормальний до Лучанка Показати IP 13 Лютого 2014 00:31
в генерала-м*сора честь офіцера?Не смішіть мої тапочкі.Де бабло там і його честь.
Лучанка до нормальний Показати IP 13 Лютого 2014 08:05
Рахувати усіх міліціонерів "м*сорами" - я б не хотіла! Адже коли щось трапляється "не дай Бог" - ми всі до них біжимо! Це теж громадяни нашої області і країни - давайте відноситись до них з повагою і будемо сподіватись, що і вони засвоїли "урок майдауна" - будуть вести себе достойно. Яким це не під силу - гнати таких з органів МВС за першим же зверненням громадянина, що постраждав від їх свавілля!!! Іншого шляху прийти до правової держави - немає!
НЕЛУЧАНИН до Лучанка Показати IP 13 Лютого 2014 12:39
розкажи суддям і прохерорам, які визнали нелегітимною діяльність народних рад, про їх совість
нелучанину до НЕЛУЧАНИН Показати IP 13 Лютого 2014 13:15
Незай
Лучанин Показати IP 13 Лютого 2014 01:27
Щоб це сприйняли має бути дотримано хоча б 2 моменти: 1.все має бути законно; 2.там немає бути жодного відомого політика та чиновника. А так, клоунада та й годі!
Володимир Показати IP 13 Лютого 2014 02:33
Всі ці горохові шути - збір блатних і шайка шахраїв, їм місце на нарах в сізо. Майданна банда "обрала" собі подібних у "виконком".
НЕЛУЧАНИН до Володимир Показати IP 13 Лютого 2014 12:41
горохові шути - бандовлада на чолі з тіпа президентом
уважний Показати IP 13 Лютого 2014 08:23
"Вже наступного дня, 27 січня, під час засідання ради Волинського відділення Всеукраїнського об’єднання «Майдан», склад виконавчого комітету переглянули." Так от де Кревську обрали, а казали, що на Віче, а казали, що це народ обрав.
Прохожий Показати IP 13 Лютого 2014 08:42
Та вони здатні тільки, щоб полистати Камасутру.
НЕЛУЧАНИН до Прохожий Показати IP 13 Лютого 2014 12:42
коментар було видалено
Андрій Показати IP 13 Лютого 2014 08:53
Замітьте,з одинадцяти коментаторів тільки один не побоявся вказати своє ім"я.Всі інші бояться своєї тіні.Про що можуть судити боягузи?Переможе джерело влади в Україні-Народ,який Ви Володимире називаєте бандою.Весь цивилізований світ,дипломатичний корпус,науковці і люди мистецтва підтримують громадян України,що вийшли на боротьбу за свої права.То я вас прошу,коли не допомагаєте то не мішайте.
не вказав ім"я до Андрій Показати IP 13 Лютого 2014 09:11
слухай д**** майданутий,тут паспорта ніхто не питає і представитись можна хоч Папою Римськім.Це не значіть,що хтось боїться.Боїтесь ви майдауни,всі в масках зі щітами та палками,страшно навіть лице показати.Розумієте падлюкі,що закони порушуєте.Хто вас підтримує?Ця продажна преса?Сенатор США,Полякі і Литовці,які бачать вас майбутніми рабами,були-б в вас мізкі,ви б розуміли,що цім підтримувачам ви потрібгі в якості дешевої робочої сили і ринку збуту нереалізованих у Європі товарів,а америкосам для тиску на Росію.Ви цез часом побачите,але використаний презерватив вже новим не стане.
Роман до не вказав ім"я Показати IP 13 Лютого 2014 09:33
+100500!!!
НЕЛУЧАНИН до не вказав ім"я Показати IP 13 Лютого 2014 12:44
тролик !!! іди капусту з макаронами їсти. пахан приніс
просто українець Показати IP 13 Лютого 2014 09:40
Насправді,потрібне оновлення влади .Але хто туди рветься? Самопроголошені герої,лідери шабашу! Хто із них прославив себе (Волинь,Україну) досягненнями в праці ,результатами виробництва,відкриттями,винаходами ,конкретними справами? Ні! Вони відомі нам брудними діями, погромами, закликами до воєнізації , неприйняття бюджетів ........ Схаменімося!
НЕЛУЧАНИН до просто українець Показати IP 13 Лютого 2014 12:45
і де ж ти розумний ? злізь з диівана. розкажи людям, чого ти вартий
Луцьк Показати IP 13 Лютого 2014 10:21
Але, як не кажи а Климчука скинули. Ми і далі будемо їх зневажати, а вони далі будуть робити свою брудну справу, яка їм на сьогодні вдається(((( Всією областю керують 200 скажених дармоїдів, а ми їм дозволяємо це робити, от що страшно!
З Княжого Показати IP 13 Лютого 2014 10:34
Порозкривали пащаки засранці і смердять під статтею! Нехай ми майдануті, переживемо вашу слюнюку, але ви реально хворі на голову бандити. Тільки недоробки не розуміють, що в цій країні треба всю змінити, вимести гниль! Мельник став депутатом, Швидкий дослужився до генарал-майора, Майю влада цьку цькує, а вона не здається. За такими людьми, не боягузами наше майбутнє, а не за слюнявими с*икунами з партії ригоаналів.
Анонім до З Княжого Показати IP 13 Лютого 2014 10:59
от ці люди за якими ,по твоїм словам майбутнє,тебе раком і поставлять,якщо ти недоумок,не один з них,будете виноситу гімно з під поляків ,німців,литовців,америкосів.Безмозглі раби,які вирішили,що їх думка цікавить хазяїна.В країні потрібні зміни,але не цими холуями їх робити.Вони живуть і бунтують за гроші госдепуСША,та іньших ,так званих громадськиз фондів і керуються зКиїва через посередників.Любій революції потрібні кошти,без них вона не відбудеться і музику заказує той хто їх дає.Ніде непрацююча так звана активістка,а насправді звичайна шістка,Майка за що існує?Чи може нектаром з квітів харчується?Так зараз не сезон.Все це продажне бидло І шкода тих хто їм вірить.
НЕЛУЧАНИН до Анонім Показати IP 13 Лютого 2014 12:48
ра*ом стоять такі ОНОНІМИ, як ти. зміни свою маацковську пластинку. ми її чули. нецікаво
БОГДАН Показати IP 13 Лютого 2014 11:01
Аплодую коментарю=не сказав ім"я=,з яким той виступив на вислів -шпильку Андрія.
НОНА Показати IP 13 Лютого 2014 12:57
Виходячи з змісту коментарів ще не скоро буде лад в нашій Українській хаті. Напевно ніколи ми українці не будемо жити нормально в заможній державі, тому що гризота один з одним це основний зміст української ментальносі. Мінялися князі, мінялися гетьмани ,мінялися царі, мінялися президенти тілько незмінно стабільною була наша українська "гризота".Наша українська нація незмінно з віку в вік успішно знищувала сама себе, своїми рукати тільки тому, що для українця основним ворогом завжди був українець. Достойно продовжуємо традиції пращурів. Слава Україні!
нелучанину Показати IP 13 Лютого 2014 13:25
Шановний, викладіть свою думку (якщо вона у Вас є), а не кидаєте тут безтолкові репліки.
Анонім до нелучанину Показати IP 13 Лютого 2014 15:06
думку може викласти той в кого вона є і є мізкі ,щоб її сформулювати ,а в цього бидла не має ні одного ні другого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus