USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Звільнили двох волинян, які понад рік були у полоні

8 Вересня 2015 15:48
З полону звільнили майора Сергія Фураєва та солдата Артема Комісарчука з 51 окремою механізованої бригади.

Ще минулого року під час виходу з іловайського котла вони потрапили у полон бойовиків. Там вони перебували уже понад рік, пише «Вісник+К».

Як стало відомо журналістам від волонтерів, які опікувалися долею військових, у вівторок, 8 вересня, Фураєва і Комісарчука передали українській стороні. Незабаром бійців літаком відправлять на Київ. У столицю зустрічати їх вирушила волинська волонтерка Наталія Боярина.

Інформацію підтвердив радник глави Міноборони Василь Будик на своїй сторінці у Фейсбуці.

З його слів, активну участь у переговорах брав Володимир Рубан.

Что до сегодняшнего анонса Донецка по поводу обмена.Хорошая новость: в результате долгих и сложных переговоров, которые...

Posted by Basile Budik on 8 сентября 2015 г.


Нагадаємо, сьогоднішній обмін полоненими анонсувався як «4х2». Тобто бойовики «ДНР» мали отримати чотири людини, а Україна – дві.

Представники збройного угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що такий принцип був використаний через те, що один із українців – командир артилерійського дивізіону (відповідає батальйонові в мотострілецьких військах).

З цієї ж причини переговори з визволення майора Сергія Фураєва та солдата Артема Комісарчука були надзвичайно складними й довгими. Була інформація, що ці бійці були засуджені бойовиками до розстрілу.

Нагадаємо, cтарший матрос Артем Комісарчук, військовослужбовець другого артилерійського мінометного дивізіону 51-ої окремої механізованої бригади, потрапив у засідку 24 серпня 2014 року. Майор Сергій Фураєв, командир цього ж підрозділу, не зміг вийти з оточення і здався у полон 26 серпня 2014 року. Обидва — під Іловайськом.

Сергія Фураєва, комбата 51 ОМБР, бойовики вивозили 24 серпня на так званий Донецький «парад». Разом із ними в полоні утримували ще близько ста бійців із 51-ої бригади. Їх усіх до кінця зими обміняли.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОЛОНЕНІ ФУРАЄВ І КОМІСАРЧУК. РОЗПОВІДЬ, ЗАПИСАНА «НА ТОМУ БОЦІ»

Спочатку Сергія Фураєва та Артема Комісарчука утримували у Сніжному, потім перевезли в Донецьк, а зовсім недавно – до Луганська. Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, їх мали звільнити 15 серпня, проте бойовики зірвали процес обміну. У списки людей, яких урешті обміняли 26–27 серпня, ці двоє вже не ввійшли, що викликало тоді обурення їхніх земляків із Волині.

І лише сьогодні, 8 вересня 2015 року, наші Герої звільнені з полону.

Героям слава!

Майор Сергій Фураєв — другий зліва, у синій кофті

Старший матрос Артем Комісарчук

Сергій Фураєв


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus