USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Два найбільші вузи Волині не укладали договорів зі студентами

1 Березня 2011 17:37
У минулому році волинські ревізори зафіксували фінансові порушення у двох найбільших вузах області – ВНУ та ЛНТУ.

Про це розповів начальник КРУ в області Анатолій Омельчук під час колегії у вівторок, 1 березня.

За його словами, внаслідок перевірок Волинського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету, виявлено факти неукладання угод зі студентами, які зараховані на навчання за державним замовленням на відпрацювання в державному секторі економіки.

«Внаслідок цього упущена можливість стягнення з них вартості навчання в сумі 10 мільйонів», – повідомив чиновник.

Окрім того, плановою ревізією Турійської РДА встановлено, що безкоштовним харчуванням частково забезпечувались як діти з малозабезпечених сімей, так і школярі, які не належать до пільгових категорій. Внаслідок цього безпідставно списано продуктів харчування на суму 17,2 тисяч гривень.

«Окремі продукти харчування – хліб, м'ясо, олія, борошно, крупи, цукор – придбано за цінами, які перевищували середньорегіональні ціни, які були на момент закупки. Внаслідок цього безпідставно витрачено майже 20 тисяч бюджетних коштів», – розповів він.

«Чинним законодавством заборонено використання у харчуванні учнів вершкові рослинні масла, тобто спреди, однак у відділі освіти цю заборону проігнорували та придбали на 41 тисячу гривень і використали для харчування учнів», – розповів Омельчук про порушення у Турійському районі.

За результатами цих перевірок, правоохоронні органи порушили кримінальну справу проти тепер вже екс-керівника відділу освіти Турійської РДА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
SlavaSSG Показати IP 1 Березня 2011 21:16
Да Крушники просто дибіли! Юридичного механізму повернення коштів екс-студентами не існує. Нехай наведуть хоч один приклад. І взагалі до чого тут вузи? Це що вони мають забезпечувати відшкодування? Дибільний піар крушників....
tarasick до SlavaSSG Показати IP 2 Березня 2011 09:00
Більше того. За угодою саме ВНЗ має забезпечити "державника" роботою. Думаю, в жодному з них цього навіть не намагаються робити.
SlavaSSG до tarasick Показати IP 2 Березня 2011 19:37
За якою це угодою!? Завдання вузу навчати, а не знаходити роботу. Це вам не кадрова агенція.
tarasick до SlavaSSG Показати IP 3 Березня 2011 08:49
Якраз за тою, яку підписують студент і ВНЗ,і якими так не вгодили КРУ. Та власне у випадку бюджетників ВНЗ якраз і є чимось на зразок кадрової агенції.Він має замовлення від держави на певних фахівців, яких готує. (Принаймні так в теорії, але є... як є.)
Пупо Показати IP 2 Березня 2011 08:48
Кру - хапуги і дибіли. А головні з них - Карпюк та Омельчук. Прикиньте, а заступник міської взагалі на прізвище - Козел.
Марта Показати IP 2 Березня 2011 13:21
Чого вчепилися державних структур?! У приватні йдіть, там для вас - цілина.
Марті до Марта Показати IP 2 Березня 2011 18:22
Розслабся. КРУ перевіряє використання бюджетних коштів.
SlavaSSG Показати IP 3 Березня 2011 18:32
ВНЗ кадрова агенція!? Дааа....бачу в крушників маразм препчаєт! Згідно закону у нас освіта безкоштовна (Стаття 3. закону про освіту). То що відшкодовувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus