USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Фермерам не дають працювати, бо земля сподобалася підприємцеві

4 Березня 2010 16:29
Земельна інспекція Ковельщини вимагає від одноосібників викорчувати близько п’яти тисяч саджанців сосни, які вже ростуть там два роки.
Родина Миколи та Галини Абрамчуків із села Стеблі Ковельського району попросила у сільради надати у власність ділянку, площею майже три гектари для ведення фермерського господарства. Земля поросла чагарником і частково заболочена, - пише «Волинь-нова»
Іще у 1994-му батько Миколи Абрамчука викопав там ставок. Земельний податок сім’я сплачувала справно. А сам Микола Абрамчук має право на безкоштовну приватизацію землі на рівні частки паю.
Та управління Держкомзему Ковельського району відмовило родині. Мотивували відмову тим, що чагарник прирівнюється до лісу.
Як з’ясувалось згодом, на цю ділянку «поклав око» ковельський підприємець. Він придбав у селі руїни колишньої колгоспної ферми, де нібито розводить свиней.
Після того, як підприємець дізнався, що землею користуються Абрамчуки -  до села почали приїжджати перевірки. А перевіряючи, мов екскурсовод, по засніжених полях водив той самий підприємець, - пише газета.
Два роки тому на ділянці, наданій Галині Абрамчук для ведення особистого господарства, родина висадила близько п’яти тисяч саджанців сосни. Перевірка земельної інспекції встановила, що ці землі використовуються не за призначенням. Сім’ю Абрамчуків оштрафували на 250 гривень та зобов’язали викорчувати саджанці.
«Скільки ми не просили приїхати до нас із району, подивитися на земельну ділянку, яку хочемо взяти для фермерства – ніхто не приїхав. А тут притупотіла ціла бригада перевіряльників», - обурюються Абрамчуки.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хохма Показати IP 4 Березня 2010 21:45
Візьміть вили в рукі як приїдуть в наступний раз з перевіркою та за батьківську землю...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus