USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Гупало переконав Клімчука, що той - неправий. ФОТО

29 Липня 2010 10:20
Рішення по справі Антимонопольного комітету України про недобросовісну конкуренцію з боку ТМ «РОСИ-Україна», яку голова Волинської ОДА Борис Клімчук на нараді 12 липня наказував «відізвати», стане відоме у серпні 2010 року.
Таку інформацію 28 липня оприлюднив начальник Волинського територіального відділення АМКУ Віктор Гупало.
Нагадаємо, що на оперативній нараді заступник голови ВОДА Віталій Карпюк та губернатор Борис Клімчук обурювалися, чому підприємство «Рожищенський сирзавод», що випускає продукцію під ТМ «РОСИ-Україна» штрафують через те, що «шрифт не такий». І поставили вимогу відкликати збір інформації по справі.
Як пояснив Віктор Гупало, підстав відкликати справу у нього не було. Документи по заводу витребував АМКУ як найвищий орган, і нині воно на центральному рівні розглядає справу про порушення. Сума штрафу може перевищити 17 тисяч гривень.
Неправомірні дії підприємства полягають у тому, що на упаковці продукції, якої було випущено дві тонни, було написано великими літерами назва «Матусине масло фермерське» і удвічі меншими «спред солодковершковий».
Як пояснив заступник начальника тервідділення Сергій Луговий, за нормативами вживати разом слова «спред» та «масло» заборонено, аби не вводити в оману споживачів. Крім того, у словах «фермерське» та «спред» не співпадають відмінки.
Гупало пояснив, що після наради поговорив з губернатором, показав упаковку і посадовці «порозумілися».
«На сьогодні губернатор області у нас розумний, принциповий, батько області і відповідно переживає за всіх і товаровиробників в тому числі», - зазначив Гупало.
Між тим антимонопольник розуміє, що «може бути супротив,певна боязнь власника заводу, найманих менеджерів про великий штраф, це імідж на всю Україну. Але треба було думати, коли виготовляли упаковку, її дизайн, наслідки, які нанесе така упаковка недобросовісна реклама збитки молодим мамам, хворим людям, простим людям».
Гупало додає, що справа сир заводу може повернутися і на Волинь, якщо її визнають не такою вагомою, аби розглядав центр. Керівник місцевого АМКУ каже, що комітет з розумінням віднесеться до виробника, який випускає якісну продукцію і штраф буде не надто не великим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
. Показати IP 29 Липня 2010 10:23
Гупало просто "6"
VSC Показати IP 29 Липня 2010 10:29
"Керівник місцевого АМКУ каже, що комітет з розумінням віднесеться до виробника, який випускає якісну продукцію і штраф буде не надто не великим." Напомнило: Он конечно "сукин сын", но это наш "сукин сын".
фторой сорт до VSC Показати IP 1 Серпня 2010 07:30
класс!!! поржал. браво
дідо Показати IP 29 Липня 2010 10:48
а шо Клімчук є спеціалістом з реклами, чи може він конкурента Контініума зачищає, використовуючи АМК... чому АМК безпідставно тероризує приватні підприємсива,оминаючи Обленерго,Волиньгаз та Жеки...
OrestN Показати IP 29 Липня 2010 12:42
з ДІДОм повністю згіден - місцева влада знахабніла до краю. зиск і ще раз зиск у мізках можновладців!! До яких пір мають терпіти волиняни цих зажерливих, похотливих на чуже можновладців???
-- Показати IP 29 Липня 2010 17:50
Гупало забув,що він теж був підприємцем і знає як важко сьогодні бізнесу.Просто вислужується перед начальством і тисне на бізнес за дрібнички.Проте "великих міра сего" не зачіпає.Видно не задарма.Але БОГ все бачить і віддасть кожному по заслугах.
Про що ви до -- Показати IP 29 Липня 2010 21:55
Про що ви говорите? Який у біса тиск на бізнес? Тиск - це коли бізнес грає по правилам, а йому руки виламуюють. А якщо бізнес обманює, аби збагатитися - то це не тиск, а чорна конкуренція. "Але БОГ все бачить і віддасть кожному по заслугах".
*** Показати IP 30 Липня 2010 08:50
Можливо бізнесу зараз і важко, але це не означає,що можна вводити в оману простих споживачів.
аптекар Показати IP 2 Серпня 2010 15:30
Просто Гупало хоче заставити аптекарів обслуговувати касові апарати на фірмі його сина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus