USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Якби в Хорохорині жили олігархи, то селяни мали б дорогу

22 Квітня 2010 13:46
За найскромнішими підрахунками на ремонт центральної дороги в селі Хорохорин Луцького району потрібно близько трьох мільйонів гривень.

Сільський голова Анатолій Мельничук розповідає, що селу немає звідки взяти гроші на ремонт бодай центральної дороги, адже машин мало, оскільки нема з кого вираховувати транспортний збір, - пише «Волинська газета».

«Село в нас невелике, олігархів нема. Тож зареєстрованих маємо всього 14-15 легковиків. Зауважте, що половину становлять машини до 1990 року випуску, тобто раз на 24 місяці їх власники вносять усього 52 гривні.

За автомобілі з великим об’ємом двигуна хоча платиться по 300 гривень, одначе цієї техніки зовсім мало. А якщо говорити про найновішу, то її всього три-чотири одиниці набереться. От і виходить, що транспортного збору в сільській казні – як кіт наплакав, половину мусиш «наверх» віддати, а за півтори-дві тисячі в рік навіть щебеню в достатній кількості не замовиш», - каже Мельничук.

Ще в 70-х роках минулого століття на місці старої ґрунтової дороги поклали асфальт. Та років із десять тому дорога почала робити перші натяки на необхідність ремонту.

Тягнеться село на цілих три кілометри. Тож за найскромнішим кошторисом ремонт центрального шляху обійдеться у мільйонів зо три, - пише газета.

«Я як сільський голова, і мої попередники неодноразово ходили по вищих інстанціях. У 2005-му, коли районом керував Вадим Науменко, звертався в держадміністрацію. Тоді почув обіцянку: от газ проведете – й відразу дорогу зробимо. Бо, мовляв, нащо асфальтувати, якщо все одно будете газові труби прокладати. Із блакитним паливом ми не забарилися. У 2006-му в оселях хорохоринців з’явилося благо цивілізації. А от асфальту нема й досі», - розповідає голова.

«І через відсутність нормального шляху ми втрачаємо шанс заманити інвестора. Бо про який бізнес може йти мова, якщо ні сам власник, ані його клієнти не зможуть дістатися до підприємства?» – зауважує Мельничук.

Торік на сесії сільської ради був присутній перший заступник голови Луцької райдержадміністрації Володимир Романюк. Він погодився: дорога в Хорохорині – чи не найгірша в районі. А тому запевнив, що покриття в селі з’явиться обов’язково. Одначе ситуація досі не вирішується.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus