USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лісівники думають, як зупинити тіньовий обіг деревини. ФОТО

22 Листопада 2010 16:25
У Державному комітеті лісового господарства України вважають, що проблема тіньового обігу деревини для нашої держави стоїть дуже гостро.
«Сьогодні лісівники роблять усе, аби зупинити тіньовий обіг деревини», – сказав голова комітету Микола Шершун під час виїзної колегії на Волині.
«Не будемо порівнювати із Росією, де тіньовий обіг узагалі неймовірно високий. Маємо іти до кращого, – впевнений Шершун. – Починаючи впроваджувати електронний обіг деревини, ніхто не вірив, що цей проект можна буде втілити. Але система стане серйозною перепоною для тіньового ринку. Все має бути чітко: від дерева, яке має обліковуватися, до руху лісопродукції. У наступному році ця робота має бути завершена. Якщо поляки йшли до цього 12 років, то ми має пройти цей шлях за два. Іншого виходу немає».
Аби вийти на європейську модель господарювання, лісівники, кажуть у комітеті, вже працюють над розподілом функції тих, хто контролює, виконує роботи і тих, хто веде прийомку цих робіт.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus