USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі депутати відповіли «прогубернаторській більшості» Волиньради

23 Лютого 2011 14:23
Більшість депутатів Луцької міськради заявляють, що «бандерівським» питанням «прогубернаторська» більшість обласної ради хоче відвернути увагу волинян від високих цін та низької заробітної плати.
Про це, зокрема, йшлося у заяві, яку 23 лютого підтримало 38 депутатів.
Її автором стала партія «За Україну!».
Документ з’явився як реакція на заяву депутатської групи у Волинській обласній раді «Нова Волинь» від 15 лютого 2011.
Нагадаємо, що на сесії облради 19 лютого в порядку денному було рішення стосовно скасування Президентом України указу про присвоєння Степанові Бандері звання героя України. Але зусиллями групи «Нова Волинь» це питання було виключене з порядку денного.
Після цього трибуну сесійного залу заблокували, і в роботі сесії голова облради Володимир Войтович оголосив перерву приблизно до 1 березня.
У заяві депутатів міськради йдеться, що «якщо центральна влада принижує українських героїв, прагнучи розколоти Україну на Схід на Захід на догоду Кремлю, то регіональна влада ставить собі за мету посіяти розбрат поміж українськими землями, свідомо обзиваючи рух на захист національних героїв «ініціативою галицьких облрад», «закликами депутатів Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської обласних рад».
«Свідомо замовчується факт підтримки Указу Президента України багатьма міськими і районними радами Волині», - стверджують автори заяви.
«Зрозуміло, навіщо так чинить «прогубернаторська» більшість обласної ради: щоб відвернути увагу волинян від найвищого росту цін на товари першої необхідності і ледь не найнижчого рівня заробітної плати в Україні. Страх перед людським гнівом за зубожінням народу – ось що штовхає регіональну владу до культивування табачниківських ідей перетворення України в гетто для українців», - зазначається в документі.
«Рішуче вимагаємо поваги до українських героїв, української історії та культури, а також докладемо всіх зусиль для об’єднання нашої держави на основі української національної ідеї», - пишуть депутати у заяві.
Відмовити від підтримки такого рішення намагалася депутат-регіоналка Ірина Комлик, зазначаючи, що «якщо ми будемо виносити політичні розбори міську раду – ми будемо те й робити, як перетягувати ковдру один на одного».
Зрештою 38 депутатів підтримали заяву. Двоє голосували проти, один утримався.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
людина Показати IP 23 Лютого 2011 14:39
ніякий не герой він,справжній бандит і ті хто його підтримували.скільки невинних людей вони вбили, а скільки пограбували.теж мені "герої".
gret Показати IP 23 Лютого 2011 14:41
Слава гореям! Слава Україні!
Дмитро Показати IP 23 Лютого 2011 14:51
А вони ніяк не угомоняться з тим Бандерою. Відколи це Данильчук став таким політиком? памятається в університеті два слова до купи звязати не міг.
правдоруб Показати IP 23 Лютого 2011 17:12
вже надоїли зі своїм Бандерою. Починайте вже щось робити для міста
Клим Савур Показати IP 23 Лютого 2011 18:54
Степан Бандера - вірний син українського народу, який присвятив своє життя з поневолювачами нашої землі - совєтами, фашистами і поляками. Без Бандери, його постаті, його ім"я - нема майбутнього нашій державі
1 Показати IP 24 Лютого 2011 00:23
Бандеру бояться вороги України та українського.А ще різномастні махінатори та злодюги, котрі бояться всього непідкупного.
євген Показати IP 24 Лютого 2011 15:51
В Україні немає губерній, а значить і немає ніяких губернаторів. Тим більше мохнорилих. Перестаньте бути хохлами-малоросами.
Граб Показати IP 24 Лютого 2011 20:41
В українців намагаються відібрати їхніх героїв, їхнє минуле, історію, школи, теле- і радіоефір, журнали, газети. Радіостанції, де можна почути українську пісню чи слово, мають найнижчу потужність і найгірше приймаються. Переклади фільмів на ТБ спотворені, а на побутовому рівні мовна ситуація жахлива. Російський шовінізм загрожує національній безпеці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus