USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 9.95

Луцький аеропорт стане інструментом політики, - експерти

20 Грудня 2010 11:25
Питання будівництва Луцького аеропорту перейшло з економічної площини у політичну і буде широко експлуатуватись місцевими політиками у наступному році, - вважають експерти Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Про це йдеться у щотижневому аналітичному підсумку подій тижня експертів Центру.

Нагадаємо, минулого тижня, під час візиту до Луцька віце-прем'єр-міністр України – міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що завдання з будівництва та введення в експлуатацію луцького летовища можна виконати до початку Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Пізніше перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко, керуючись обіцянками (чи можливо гарантіями) віце-прем'єра заявив, що Луцький аеропорт може отримати державну інвестицію у сумі ста мільйонів гривень. При цьому весь об'єкт буде збудовано за державні кошти і залишиться у державній чи комунальній власності.

«Хотілося б почути думку губернатора Бориса Клімчука у цих обставинах, чи він і далі залишається скептиком у цьому питанні, чи обіцянки пана Колеснікова переконали і його?», - кажуть експерти Центру

«Чи під силу буде державі фінансувати даний об'єкт, який без сумніву потрібен будь-якому сучасному місту, в умовах тотального бюджетного дефіциту?», - продовжується у підсумку.

«Чи є бізнес-план роботи такого підприємства, чи воно буде прибутковим? Чи в черговий раз будуть закопані у землю (закатані у асфальт) державні та місцеві бюджетні кошти, які не даватимуть жодного прибутку?», - запитують експерти.

«Хто персонально виступить «двигуном» цього процесу і нестиме відповідальність у разі», - задають ще одне питання експерти. І роблять висновок, що «запитань більше, ніж відповідей».

Чим швидше влада дасть їх і пояснить громадськості та місцевому бізнесу потрібність реалізації цього проекту, тим легше його буде реалізовувати, - вважають у ЦПАВК.

Окрім того, як вважають експерти, у крісло керівника комунального підприємства з будівництва та введення в експлуатацію Луцького аеропорту може не сісти депутат облради, «бютівець» Олександр Хоміч, якому пророкують цю посаду.

Нагадаємо, за наслідками засідання бюджетної комісії обласної ради, окремі депутати хочуть пропонувати сесії обласної ради, призначити Олександра Хоміча новим керівником цього КП - замість Василя Байцима, який зараз є заступником луцького міського голови.

«Припускаємо, що така пропозиція навряд чи знайде підтримку у сесійному залі, оскільки питання аеропорту попало в коло інтересів представників Партії регіонів, які навряд чи дозволять освоювати значні бюджетні кошти, які мають надійти на ці цілі, своїм політичним опонентам», - кажуть експерти Центру.

Водночас експерти додають, що у даному питанні можуть відігравати певну роль і інші чинники, тому повністю відкидати можливість призначення пана Хоміча недоцільно.

«Питання будівництва Луцького аеропорту перейшло з економічної площини у політичну і буде широко експлуатуватись місцевими політиками у наступному році, - вважають експерти

«Відповідно буде багато бажаючих отримати політичні дивіденди у разі успіху проекту, і дуже важко буде знайти відповідальних у разі провалу», - резюмують у ЦПАВК.

«Окрім цього Борис Клімчук, для якого такий поворот подій став сюрпризом, має в особі свого першого заступника персонально відповідальну особу за цей масштабний проект, і у разі провалу матиме на кого списати всю вину».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
правдолюб Показати IP 20 Грудня 2010 11:55
пан ОЛЕКСАНДР Я ДУМАЮ справиться з циею задачею аби йому не заважали та вин не поминявся в гиршу сторону
Небайдужа Показати IP 20 Грудня 2010 11:59
дуже шкода, якщо так буде. може використати якісь міри впливу, типу НЛП, щоб вирішити питання...
Helge Показати IP 22 Грудня 2010 11:02
Бред... Судьба Луцкого аэропорта - стать место, через которую произойдет очередное хищение бюджетных денег теми, кто сегодня так "переживает" за его судьбу....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus