USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Медики Волині кажуть, що готові до атак свинячого грипу

12 Березня 2011 11:07
Боятись наступу свинячого грипу волинянам не варто – медики кажуть, що у них все під пильним контролем.

З початку березня на Волині лабораторно підтверджено десять випадків захворювання на грип типу A/H1N1. А від недуги вже померло двоє волинян.

У зв’язку з цим в лікувально-профілактичних закладах області посилили протиепідеміологічний режим, повідомили у випуску новин на телеканалі «Аверс» 11 лютого.

Головний санітарний лікар області Наталія Янко запевняє, що панікувати не варто. Ситуація з ГРВІ в області під контролем, каже вона. До того ж медики ведуть щоденний моніторинг рівня захворюваності.

«Проводиться аналіз і щоденний моніторинг захворюваності на грип. Нами ще проводиться постійний моніторинг вірусологічних досліджень. Тобто беруться мазки, привозиться матеріал із поліклінік, із реанімаційних відділень. І у всіх передбачених нашими наказами випадках матеріал для проведення вірусологічного дослідження», – розповідає Янко.

Головний епідеміолог Волині переконує, що епідеміологічний поріг в області не перевищено. Більше того, медики відзначають поступове зниження захворювання на ГРВІ. От тільки насторожує те, що з початку березня замість більш спокійного вірусу грипу В прийшов агресивніший вірус грипу А.

«Якщо при вірусі грипу В захворювання проходить більш спокійно і він менш агресивний, то вірус грипу A/H1N1 характерний якраз проявами легеневих ускладнень. І якщо вчасно не звертатись до лікаря, то на протязі достатньо короткого терміну він переходить у зливні пневмонії і може привести до летального випадку», – попереджає вона.

Янко також розповіла, що нині вірусологічна лабораторія працює в режимі підвищеної готовності. Запевняє, атаки свинячого грипу виявлять відразу. Проте закликає волинян бути обачними – дотримуватися правил гігієни та при перших проявах захворювання звертатися до лікарні.

«Сьогодні циркулює саме вірус грипу A/H1N1, і при перших проявах захворювання необхідно звертатись до лікаря. Лікарі сьогодні насторожені, і вони уже знають про зміну типу вірусу. І знають, що їм в таких випадках робити. Тому перше – це необхідно вчасно звертатись до лікаря», – пояснила медик.

Свинячий грип – не єдина напасть, що очікує на волинян в цю пору. Медики відмічають загострення хронічних хвороб і попереджають про те, що невдовзі прокинуться кліщі. Бути особливо пильними закликають ратнівчан. Там розповсюджувачів кліщового енцефаліту найбільше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
небайдужа Показати IP 12 Березня 2011 22:22
Хрюшку жалко....ЗА ЩО ВИ ЇЇ ТАК? Свинячий грип?Ха-ха,не смішіть мої панталони!ЙОГО В ПРИРОДІ НЕМАЄ!! Чи ви бачили щоб хрюшка чхала і смаркалась,щоб кашляла?І до чого ж тут СЕС, вони ж займаються виключно людьми, а не тваринами! Свинячого грипу НЕ ІСНУЄ! Є ЛИШЕ ГРИП ШТУЧНО ВИВЕДЕНИЙ ІМУТОВАНИЙ. А називається він - вірус грипу A/H1N1! І це дійсно - БІДА!Чула, від нього лише щеплення допомагають!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus