USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Незаконні» підсніжники вилучили і висадили біля дитячих закладів

12 Березня 2010 17:28
 
За законодавством, збирання рослин Червоної книги здійснюється у виняткових випадках і лише за дозволом Мінприроди України.
Державна екологічна інспекція у Волинській області інформує, що таких дозволів на збір червонокнижних видів рослин в області не видавалось.
Незаконна заготівля червонокнижних видів рослин і її реалізації на ринках області тягне за собою адміністративну і цивільно-правову відповідальність та  штраф у розмірі від 340 до 510 гривень.
Під час проведення Державною екологічною інспекцією у Волинській області операції «Первоцвіт-2010» за період з 4 по 10 березня було вилучено понад 48 тисяч екземплярів червонокнижних видів рослин, які з метою збереження передали дошкільним навчальним закладам міста Луцька, селекційному лісонасінневому центру в селі Гаразджа, у центр соціально-психологічної реабілітації дітей у Ковелі, Люблинецькій школі-інтернату.
На порушників були складені відповідні адміністративні матеріали та передані на розгляд у суди.
Довідково:
Цибуля ведмежа (черемша), підсніжник білосніжний, шафран Гейфелевий (крокус), білоцвіт весняний занесені до Червоної книги України.
На Волині з перелічених видів зустрічаються цибуля ведмежа (Володимир-Волинський, Ківерцівський, Горохівський райони), підсніжник білосніжний (Ківецівський, Маневицький, Горохівський).
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пандора Показати IP 12 Березня 2010 20:29
варто зазначити, що черемшу треба зрізати (а не виривати з корнем!), оскільки саме так вона краще росте. а корінці, до речі, отруйні. це прочитала в книзі
seal Показати IP 12 Березня 2010 22:18
Дуже мудре рішення. Як на мене, найгарніші квіти ті, які ростуть, а не ті, які зірвані в букет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus