USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Очевидець з Волині - про проблеми на миколаївському полігоні

14 Червня 2014 22:41
Волонтер Олександр Топольський сьогодні зранку повернувся із дводенної поїздки на миколаївський полігон, де зараз проходять навчання волинські бійці 51-ої ОМБР, інформує Нововолинський інформаційний портал.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що бійці 51 бригади зустрілися зі своїми рідними на Сході.

«Активісти Роман Мартинюк та Валерій Курстак, привезли нашим хлопцям іменні передачі та бронежилети для наших хлопців. Вони провели в дорозі більш як дві доби. Бронежилети, розгрузки, кевларові каски, іменні передачі, як завжди, вручили адресно. Цього разу передачок було більше, адже вже сьогодні, в суботу, кілька батальйонів мали б відправитися на Схід України, а туди доставити щось украй важко», - повідомляє Олександр.

«Перша не зовсім хороша новина: на заводі «ТЕМП 3000» через певні причини ми отримали десь так 80 відсотків від бажаної кількості «броників». Результат – не всі солдати, рідні яких передали кошти, отримали «броню» - пише Топольський у своєму блозі. З його слів, активісти незаслужено вислуховували плач і нарікання матерів, бо… вони не мають впливу на такого роду ситуації. Обділених солдатів поставили першими на чергу й наступного разу забезпечать насамперед їх.

Зі слів Топольського, на полігоні є дві ключові проблеми. Перша – недолуге начальство, для якого головне – вислужитися, або не втратити «зірочки» а то й погони зовсім. Солдати скаржаться на те, що гроші, які обіцяли, виплачують не повністю. А ще там нововведення: роздали «приватівські» картки. А толку з тієї картки для солдата, який не може покинути полігон, а найближчий банкомат – за надцять кілометрів? Картки досі лежать не активовані.

Як показовий приклад волонтер наводить таку історію: «Сидимо в наметі-їдальні, за сусіднім столом – такий собі полковник на генеральській посаді. Поїв і замість того, аби подякувати, почав репетувати, мовляв, «чого огірки йому подають квашені, червень надворі, по розкладці свіжі положено!» Це при тому, що «нормальні» продукти для солдатів постачають в основному спонсори та родичі».

Друга проблема війська, на думку Олександра, - тотальна нестача всього: бронежилетів, касок, форменого одягу, розгрузок, медикаментів, питної води… Це довгий і вічний список. Держава не дає нічого, ті ж самі «начальники» ходять і записують, кому там вручають бронежилети активісти. Для чого?..

В той час, як волонтерів з передачами перевіряють на в’їзді на полігон, територією безперешкодно роз’їжджають підприємливі тітоньки: воду продають. Так, саме ту, яку наша міфічна держава забезпечити не може. ділиться побаченим очевидець.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
пу Показати IP 14 Червня 2014 23:00
коментар було видалено
Дід Панас Показати IP 14 Червня 2014 23:22
Путін винен.
Яяя до дІД пИЛИП Показати IP 14 Червня 2014 23:34
Діду,а не пішли б ви на )(уй
Душман Показати IP 14 Червня 2014 23:36
Ще мій дід , Григорій Іванович - фронтовик , казав про генералів : кому война , а кому мать родна !!!
Сусід Показати IP 14 Червня 2014 23:50
Зато в нас все добре!Щойно біля ТАМ-ТАМУ салют 10 хв. лунав.СЛАВА УКРАЇНІ!
Валерій до Сусід Показати IP 15 Червня 2014 09:03
Тай і ціни в ТАМ-ТАМІ ростуть собі і ростуть. Тобто депутати собі грошенята косять,, А простих людей, під придлогом якоїсь тупої війни, вивезли на полігон і хочуть щоб стріляли один в одного!!
Ник Показати IP 14 Червня 2014 23:54
коментар було видалено
fhvsz Показати IP 15 Червня 2014 00:19
коментар було видалено
лучанка Показати IP 15 Червня 2014 09:41
може тому генералу холодильник передати на полігон щоб огірочки свіжі були у червні у мене е лишній
Анонім Показати IP 15 Червня 2014 12:42
А не пора б уже бути господарями на своїй землі. І,щоб вами не керували такі кабани. Потрібно,щоб вони вас боялись, а не ви їх.Він сито і вольготно живе, а ви ризикуєте життям щохвилини і боїтеся цього кабана.Роздерти таких генералів давно пора.хватить бути рабами, ви люди, а не бидло.Не може один знущатися над мільйонами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus