USD 39.45 39.78
  • USD 39.45 39.78
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Олександр Башкаленко: «Ми цілеспрямовано працюємо на власний імідж реальними справами»

22 Вересня 2010 16:37
ЦВК оголосила офіційний старт передвиборчої кампанії. Розпочинається боротьба між політичними силами за лідерство у місцевих органах самоврядування. Попри те, що на передвиборчу агітацію відведено мало часу, голова обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко переконаний, що для політичної сили, яка постійно та ефективно працює, цього достатньо, аби донести до людей результати своєї роботи і поділитися планами на найближчий час і стратегічну перспективу.
– Олександре Костянтиновичу, передвиборча кампанія стартувала. На вашу думку, який ступінь готовності партійної організації, яку ви очолюєте?
– Я можу сказати, що ми готові на всі 100 відсотків. У нас – потужна, структурована партійна організація. Ми вже стоїмо на марші. Наші організації на місцях мають постійні офіси та все необхідне для повноцінної роботи. Та найбільшим надбанням є люди, партійці, прихильники, команда, яка перевірена уже не одними виборами. Тому ми впевнено дивимось у майбутнє.
З іншого боку, у нас є з чим іти до людей і відверто дивитися їм в очі. Те, що зроблено за короткий період перебування у владі, дало області можливість системного розвитку. Це лише перші кроки. Ми маємо реальні до виконання плани, визначили стратегічні напрямки, які будемо реалізовувати при підтримці президента України та уряду. Ми цілеспрямовано працюємо на власний імідж корисними справами.
– На вашу думку, якими будуть ці вибори?
– Можу сказати, що теперішні вибори будуть досить непростими. Учасники виборчого процесу освоїли різні методи та технології, в тому числі і брудні. Окремі політичні сили не можуть нічого запропонувати з конкретних результатів своєї діяльності за останні чотири роки, доки вони були при владі виконавчій і залишаються у владі представницькій, ухвалюючи рішення на місцевому рівні. Тому будуть практикувати знову популізм та образи. Скажу, що люди не цього чекають.
Ми виступаємо за здорову конкуренцію виборчих програм, планів розвитку області, міст, сіл, районів. Обласна організація Партії регіонів задекларувала порядність у виборчій кампанії. Ми аргументовано пропагуватимемо свої плани, вестимемо діалог з виборцями. Ми відкриті для виборців.
– Які прогнози щодо перемоги тих чи інших політичних сил?
– Це покаже час. Я можу сказати, що Партія регіонів здивує багатьох, в тому числі й опонентів. З’являться нові люди в депутатському корпусі обласної та місцевих рад. А хтось розчарується і піде з політики.
– Чи визначилася обласна організація ПР з кандидатурою мера Луцька. Ходять чутки, що ви будете підтримувати Миколу Романюка?
– Обласна організація Партії регіонів – це самодостатня політична сила, яка буде активним гравцем у виборчій кампанії. Наразі про персоналії говорити зарано. Усі відповіді ви отримаєте після проведення міської партійної конференції, яка відбудеться наприкінці вересня.
– Нещодавно відбулися національні та регіональні збори Партії регіонів, що ви можете сказати про їхній результат?
– Я хотів би сказати, що ці збори були визначальними. Вони дали старт виборчій кампанії, були визначені завдання для всіх партійців. У Києві ключові, програмні завдання озвучив Президент України, почесний голова Партії регіонів Віктор Янукович. Головна теза: будуємо нову країну!
На наших регіональних зборах була представлена програма, яку бере до виконання місцева виконавча влада у плідній, я переконаний, конструктивній співпраці з новообраними органами місцевого самоврядування. Це – наш план дій на найближчих 5 років: «Будуємо нову Волинь!»
А ще це була зустріч з прихильниками Партії регіонів. І вони вкотре переконалися, що наша політична сила є потужною, монолітною командою, яка здатна працювати для країни та для людей. Втішений, що Партію регіонів підтримує дедалі більше волинян.
– Що ви хотіли б побажати своїм опонентам?
– У першу чергу здоров’я та взаєморозуміння. Є молитва, до якої окремим політикам варто щораз звертатися, перш ніж робити ті чи інші вчинки: «Боже, дай мені сили, змінити те, що я можу. Дай мені терпіння, щоб прийняти те, чого я змінити не здатен. Дай мені мудрості, щоб відрізнити одне від іншого». Зрештою, це і буде головне побажання для опонентів.

Розмовляла Світлана Задорожна
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus