USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Сердечникам Волині створять реабілітаційний центр

12 Березня 2011 14:05
На базі кардіологічного відділення Волинського обласної клінічної лікарні в селі Боголюби поблизу Луцька створять центр реабілітації хворих з серцево-судинними захворюваннями.

За словами заступника голови облради Валентина Вітра медики приступлять до заснування Центру реабілітації, як тільки розпочнеться фінансування Програми запобігання та лікування серцево-судинних захворювань «Волинькард» на 2011-2013 роки.

Вона була затверджена рішенням третьої сесії обласної ради від 3 березня 2011року.

Серед основних заходів, передбачених у Програмі - створення міжрайонних центрів із забезпеченням умов для ранньої діагностики та невідкладного лікування гострих коронарних захворювань та проведення тромболізису при інфаркті міокарда; забезпечення цілодобового проведення коронарографії та стентування хворим з гострими коронарними захворюваннями на базі Волинської обласної клінічної лікарні.

А також розвиток системи вторинної профілактики та диспансерного нагляду за хворими, які перенесли інфаркт міокарда чи інсульт по всій області, налагодження системи вчасного коронарографічного обстеження з послідуючим кардіохірургічним лікуванням хворих з високим ризиком інфаркту міокарда на базі Волинської обласної клінічної лікарні.

Обсяг фінансування, згідно з Програмою, на 2011 рік, становить 1,9 мільйонів гривень. Всього, на фінансування Програми на 2011-2013 роки передбачено майже 5 мільйонів гривень, - повідомляє УНІАН .

Сьогодні на Волині зареєстровано більше 530 тисяч захворювань серця та судин, що становить 67 630 на 100 тисяч дорослого населення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus