USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У колишнього намісника Жидичинського монастиря – нова посада

20 Січня 2011 15:48
Колишній намісник Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря ігумен Константин (Марченко) призначений благочинним монастирів Волинської єпархії.
Указ про створення благочиння, або деканату, монастирів Волинської єпархії архиєпископ Луцький і Волинський Михаїл підписав 12 січня 2011 року.
Ігумен Константин каже, що ініціатором створення нового церковного органу став сам владика Михаїл. «Єпархія росте, відтак обов’язки і клопоти єпархіального архієрея збільшуються, - пояснив він. - І щоб монастирі Волині не відчували браку уваги з його боку, створений деканат на чолі з деканом, який стане свого роду правою рукою владики».
До речі, каже ігумен, подібний підрозділ єпархії вже існує у Київській єпархії, щоправда, УПЦ МП.
За словами отця Костантина, у монастирях щодня виникають якісь запитання, а в єпархії, окрім монастирів, існують і звичайні парафії, якими владика теж повинен опікуватися. Тож, каже ігумен, про потреби і здобутки чернечих згуртувань владика знатиме якраз від декана.
В обов’язки благочинного входить контроль за дотриманням уставного життя. «Щоб вправно і головне правильно відправлялися богослужіння, – розповів ігумен Костянтин. – Можливо, виникатимуть якісь суперечливі моменти в буденному житті, їхнім розрішенням займатиметься саме благочиний».
Також у планах благочиння – реалізація якихось спільних проектів, монаших зборів, паломництв, просвітницької діяльності. «Щоб цей контроль був практичним, а не номінальним, благочинний буде служити у всіх монастирях по черзі», – додає колишній намісник Жидичинського монастиря.
Новопризначений благочинний каже, що уже приступив до виконання обов’язків. «Роботи непочатий край, – розповідає він. – Монаше життя в Київському патріархаті вимагає жертовної праці над його вдосконаленням. А вдосконалювати слід майже все».
З Жидичинським монастирем, намісником якого отець Костянтин був упродовж останніх років, зв’язків він не втрачає. «Без нього не мислю свого життя, – додає. – Він лишається мені рідним. Єдине, що тепер своїм завданням маю розбудову не лише обителі в Жидичині, а й по всій єпархії».
Нагадаємо, ігумена Константина на посаді намісника Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря у грудні змінив ієромонах Яків (Мільян).
Ігумен Константин був переведений у Михайлівський Золотоверхий монастир міста Києва, однак не зміг нести свого служіння за станом здоров’я.
Відповідно з благословення святійшого патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета він був повернений на Волинь, інформує сайт Жидичинського Свято-Миколаївського монастиря.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
людина Показати IP 21 Січня 2011 10:41
Нехай Бог завжди буде з Вами, отче Констянтин. Ви цікава та ерудована людина.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus