USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

УГКЦ хоче вертати українців з-за-кордону

29 Червня 2010 16:58
Спонукати та сприяти поверненню на Батьківщину емігрантів готова Українська греко-католицька церква.

Про це 29 червня під час прес-конференції в Луцьку розповів глава УГКЦ Любомир Гузар.

Саме проблеми емігрантів будуть розглядатися на цьогорічному Патріаршому Синоді УГКЦ, який пройде у Львові 2-9 вересня.

Греко-католицька церква вважає еміграцію великою проблемою сьогодення.

«Ми стараємося пізнати історію еміграції, аби навчитися від емігрантів минулих часів - як вони розв’язували свої проблеми, перейняти їхній досвід. Нам цікаво, як наш уряд розглядає питання емігрантів, як дивляться уряди Західної Європи. Але нашим головним завданням є надавати емігрантам духовну опіку», – поділився церковник.

Гузар розповів, що статистичних даних про те, скільки людей виїхало з Волині, він не зустрічав. Але українські віряни хочуть, аби їхні родичі повернулись з-за кордону та жили на рідних землях, мали тут достойні умови для існування, - каже предстоятель УГКЦ.

«Ми поставили таке питання – скільки людей пішло, чому, чи є надія, що вони повернуться? Яка користь і шкода з того, що вони пішли, чи ми втратимо багато фахівців?

Ми хочемо це все пізнати, вивчити ситуацію, зрозуміти тих людей для того, щоб допомогти людям повернутись додому. Чи Україна готова приймати емігрантів назад, чи зможе їм допомогти – це дуже гостра проблема, відповідь на яку ми й шукаємо.

Тому ми сподіваємося, що наш Синод у вересні буде першим великим кроком у напрямі допомоги емігрантам-українцям», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ястребок Показати IP 29 Червня 2010 17:15
Еміграція - наслідок реалізації "проекту "Україна", а УГКЦ є його складовою (як на моє суб'єктивне оціночне судження). Злодій кричить "Тримайте злодія!"?..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus