USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Волинь олімпійська: думки тренерів та спортсменів

12 Червня 2015 18:45
Церемонія відкриття перших Європейських Олімпійських ігор відбудеться сьогодні, 12 червня в Баку (о 19:00 за київським часом). Волинь в Азербайджан делегували шість спортсменок.

З нагоди відкриття першої Європіади в усіх обласних центрах України відбулася церемонія «Свято олімпійського прапора».

У Луцьку на спортивне свято завітали колишні олімпійці, тренери та спортивні чиновники. Вони розповіли у коментарях Інформаційному агентству Волинські новини про Олімпійський рух на Волині.

Роман Карпюк, голова Волинського відділення Національного олімпійського комітету України, розповів про свої олімпійські мрії.



«Для мене олімпійський дух означає мир, свободу, об’єднання. На Олімпійських іграх зустрічаються спортсмени всіх країн, всі прагнуть перемогти. Сьогодні на піднятті олімпійського прапора були присутні діти, які тільки починають свій спортивний шлях. Вони дивилися на наших іменитих спортсменів і мріяли бути на їхньому місці. Це їх спонукає до занять спортом, вести здоровий спосіб життя», - сказав Карпюк.

«Кожен спортсмен мріє потрапити на Олімпійські ігри. Коли я навчався в школі, я теж про це мріяв. Я 10 років разом зі своїми спортсменами-збірниками України зі спортивної ходьби як тренер побував на Кубках світу, Європи, але, на жаль, не вдалося потрапити на Олімпійські ігри. Але мрія залишилася така. Зараз я працюю ректором Академії рекреаційних технологій і права, і в мене є мрія, щоб хтось з наших студентів став олімпійським чемпіоном. Ми стараємося для цього створити всі умови, і нині у нас є перспективні спортсмени. Веслувальник Юрій Вандюк має шанси потрапити на Олімпіаду-2016 в Ріо-де-Жанейро, Ігор Сахарук та Олексій Казанін потрапили на Всесвітні студентські ігри в Кореї, у них там є шанс завоювати олімпійську ліцензію. Марія Повх - теж наша студентка, яка зараз виступатиме в Баку. Майже вся команда БК «Волиньбаскет» навчається у нашому виші», - зізнався ректор.

Тарас Шевченко, заслужений тренер України, зізнається, що на Європіаді вболіватиме за свою вихованку Марію Повх.



«Підготовка відбувалася в напруженому режимі. Марія Повх виступатиме в байдарці-четвірці (500 метрів) і байдарці-двійці (200 метрів). Вона і її напарниці підійшли до європейських олімпійських стартів в чудовій формі. Вони були другими на Чемпіонаті Європи і ми дуже надіємося на їхній вдалий виступ в Азербайджані. Для кожного фахівця успіх в роботі приносить щастя. Будемо вболівати за Марію та її команду», - сказав тренер.

Андрій Авраменко, директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності запевнив, що в нашій області всіляко підтримують спортсменів.



«Порівняно з минулими роками фінансування ВОШВСМ покращилося. Та не можна сказати, що ми досягли достатнього рівня, у зв’язку з курсовими коливаннями долара. Ми стараємося покращувати матеріальну базу, у цьому в нас спостерігається прогрес. Ми покладаємо надії на наших шістьох дівчат, віримо, що волинянки вдало виступлять на перших Європейських Олімпійських іграх. Це - спорт, і тут прогнозувати будь-що складно», - зауважив Авраменко.

Якими якостями повинен володіти справжній олімпієць та хто зараз пише спортивну історію області розповів Ігор Дмитришин, заступник начальника відділу з питань фізичної культури та спорту Волинської ОДА.



«Олімпійський дух мають сильні, витривалі люди, які хочуть показати, що вони є найсильнішими, найспритнішими, найшвидшими. На Волині є численні олімпійці. Шестеро волинян виступали в Лондоні на останній Олімпіаді у 2012 році. Надіємося, що волинська делегація буде більшою на бразильських стартах. Скорохід Іван Банзерук, ще не здобув путівку на Олімпіаду, але вже показав олімпійський час на Кубку Європи. Веслувальниця Марія Повх, яка зараз перебуває в Баку, фінішувала другою в екіпажі байдарки-четвірки в Чехії, на дорослому Чемпіонаті Європи. Це - найвище досягнення волинського спорту цьогоріч. Зараз шестеро наших спортсменів виступатимуть в Баку. Це свідчення того, що на Волині розвивається олімпійський рух. В області розвивається 22 олімпійських види спорту. Сподіваємося, що вихованці волинського спорту тішитимуть нас високими місцями на п’єдесталі», - поділився Дмитришин.

Лучанка Олена Цьось пригадала свій виступ на Олімпіаді в Лондоні. Там Олена посіла четверте місце.



«На Олімпіаді було все дуже хвилююче, цікаво і пам’ятно для мене. Зустріла багато цікавих людей зі всього світу. На Волині є багато талановитих спортсменів. У Луцьку є лише одна база, де тренуються велосипедисти – ФСТ «Динамо». Але з цієї однієї бази вийшло дуже багато хороших майстрів», - розповіла спортсменка.

Важкоатлетка Надія Миронюк виступала на попередніх Олімпійських іграх в Пекіні. Вона теж, як ніхто, знає, що таке олімпійський дух.


«Олімпійський дух для мене – це символ миру, спокою, гармонії. Це - дружба всіх народів. У всіх видах спорту займаються тільки сильні люди, а найсильніші з них потрапляють на Олімпіаду. Для кожного спортсмена – це є найзаповітніша мрія. Наші спортсмени вдало виступали на Олімпійських іграх різних років. Волинь має своїх героїв», - сказала Миронюк.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
спрінтер Показати IP 13 Червня 2015 09:39
Особливо Авраменко дуже потрібен спорту і дуже багато робить, якби його не було то спорту навіть легше було. Працює як пилосос, тільки на всос.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus