USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Волиняни не можуть отримати субсидію через неврегульоване законодавство

8 Грудня 2015 23:26
Понад 4 тисячі волинян отримали відмови щодо отримання субсидій. Депутати облради вважають, що частина з цих людей опинилися у надскрутному становищі, адже потребують соціальну допомогу. Втім, через недосконале законодавство, їхні права обмежені.

Про це йшлося під час другого засідання першої сесії Волинської обласної ради VІI скликання, яке розпочало свою роботу вчора, 8-го грудня.

Депутат Сергій Слабенко повідомив, що труднощі виникають у тих, хто на стадії переоформлення майнових прав чи через відсутність задовільного матеріального стану не завершив будівництво житла, але в ньому проживає.

«Шановний голова облдержадміністрації, всім відомо, що, згідно з повідомленням департаменту соцзахисту, 6 тисяч людей щодня звертаються за дотаціями. Втім, є вже понад 4 тисячі відмов. Люди, які неохопелнні допомогою говорять про те, що діти оформлюють спадщину померлих батьків, і в цей період вони не можуть оформити необхідні документи. Ще є люди, як ведуть будівництво, ще його не завершили, але там живуть, а за таких умов оформити субсидію теж не можуть, бо будинок не зданий, а їм жити більше ніде. Відповідно, маса людей не задоволенні. Тому потрібно ваше особисте втручання»,- озвучив депутатський запит Сергій Слабенко.

Його звернення підтримали й інші, аби губернатор таки втрутився в ситуацію щодо несправедливого розподілу субсидій.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини нещодавно інформувало про те, як змінилися соціальні нормативи для лучан, які отримують субсидію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 9 Грудня 2015 08:15
Проживати у незавершеному будівництві заборонено. Люди самі порушують правила,а потім вимагають допомоги. Субсидії призначені для бідних, а бідні будівництва не ведуть. Чому за хитрість одних мають платити інші?
каті. до лучани Показати IP 9 Грудня 2015 12:23
А багаті в не завершені будинки не переселяються.
Собез Показати IP 9 Грудня 2015 08:36
6. Субсидія призначається одній із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб. В окремих випадках на підставі рішення районної, районної у мм. Києві і Севастополі держадміністрації та виконавчого органу міської і районної ради або утвореної ними комісії та акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства субсидія може призначатися особі, яка не зареєстрована, але фактично проживає у житловому приміщенні (будинку) на підставі договору найму (оренди) житла (далі - орендар), або індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію. (ПКМУ від 21.10.1995 № 848)
Ирен Показати IP 9 Грудня 2015 09:08
Ви уже дістали з цими субсидіями. Міняйте підхід до їх надання докорінно.Не можна давати субсидії людям,які ніде не працюють.Знаю особисто родину,де 4-кімнатна квартира 6 прописано. 2 працюють за кордоном, двоє не влаштовані, а ходять сміються, а у нас субсидія-це правильно. Людина повинна працювати чи бути на пенсії, платити податки, а тоді одержувати субсидію.А то виходить,що люди,що працюють не можуть мати субсидії,бо просто не виходить,якщо 4 чоловіки працює, а бездельники і багаті люди мають,бо вони не працюють,або не влаштовані.Ми повинні платити на них податки, а цим самим обділяючі самі себе.
ми Показати IP 9 Грудня 2015 10:15
цікаво на яку слабенкову хату не оформлено субсидію ?...той хто має одну хату давно це зробив...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus