USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські берези «доять» у пластикові торбинки

15 Квітня 2010 14:53
Черговий сезон збору березового урожаю от-от закінчиться. Поліський ліс здавна славиться своєю щедрістю на цей лікувальний напій, понад те, наш край сміливо можна назвати лідером усіх часів і народів у цій галузі, - пише «Сім’я і дім».

Сьогодні на Волині майже 30 гектарів березових плантацій, на яких п’ять лісництв проводить активну промислову заготівлю. Сік із Волині відомий не лише в Україні, а й у Чехії, Ізраїлі, Канаді та країнах СНД.

Проте перевершила всіх Польща. Наші сусіди, окрім торгової реалізації, продають напій навіть в аптеках. Адже у соку міститься аж вісімнадцять хімічних елементів. Напій має здатність розчиняти сечові камінці, очищує кров, пришвидшує обмін речовин і зміцнює нервову систему, сприяє виведенню з організму всіляких шлаків, надто солей.

Головний лісничий ДП «Колківське лісове господарство» Юрій Рибчинський каже, що не здивований такою увагою до березового соку.

«Передусім це натуральний продукт, у процесі виготовлення якого не використовують консерванти, тільки цукор та лимонну кислоту. Поляки, приміром, готові забирати стільки соку, скільки ми можемо запропонувати. Однак ці справи регулюють контрактом, тому що ми мусимо думати і про співвітчизників. Адже, наприклад, «Бадьорість» має великий попит, його подають у шкільних їдальнях, дитсадках та лікарнях», - каже Рибчинський.

Шипшину для напою «Бадьорість» волинські виробники замовляють аж з Могилів-Подільського району, що на Вінниччині. Причина проста – у нас вона не встигає достигнути.

Окрім цього соку, лісівники пропонують широкий асортимент продукції: «Свіжість», «Літо», «Домашній», «Веснянка», «Ромашка», в яких використовують настоянки звіробою, квітів липи, сушених груш, шипшини з натуральним медом та квітів ромашки.

Разом із тим впроваджують й сміливі експерименти, а саме: березовий сік з лимоном, березово-яблучний, березово-чорноплідногоробиновий та настояний на м’яті. А спеціально для діабетиків у Цумані впровадили у виробництво новий вид соку – з екстрактом стевії, яка є природним замінником і солодша за цукор у 60 разів, - пише газета.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
* Показати IP 15 Квітня 2010 21:42
Цікаво, де всю цю продукцію можна придбати і за якою ціною?
киця Показати IP 16 Квітня 2010 13:37
буде вам на горіхи від санстанції!що ж то за така така, а вона витримана за усіма сангігправилами?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus