USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські фотографи виступили на захист тварин. ФОТО

30 Вересня 2010 09:53
У Волинському краєзнавчому музеї відрилася фотовиставка, приурочена Міжнародному дню захисту тварин.
На ній представлено світлини керівника прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, заступника головного редактора тижневика «Волинська газета» Оксани Чурило, члена Громадської ради при управлінні ВОУЛМГ Василя Войтюка, а також Леоніда Максимова, Бояра Лукашевича, Максима Жишка, Богдана Гончарука. Усього – 29 робіт. Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.
На відкриття виставки прийшли учні луцьких шкіл та гімназій, фотомитці. Із закликом охороняти і берегти братів наших менших до них звернулися заступник директора музею Євгенія Ковальчук, методист відділу природи краєзнавчого музею, член Громадської ради ВОУЛМГ Оксана Гаврилюк, начальник інформаційно-екологічного центру ВОУЛМГ Сергій Цюриць, голова Громадського об’єднання захисту тварин Дана Новарчук, заслужений працівник культури України, керівник кіно-фотостудії «Волинь» Борис Ревенко, учасники театрального колективу «Чудодії» Ірина Дмитрук, Максим Жишко, Яна Губина, Аня Лабіжко, Лєра Кирилкіна.
«Цією акцією ми хочемо привернути увагу дорослих і дітей до долі тварин, звірів, птахів, – зазначив фотомитець Леонід Максимов, який і надав більшість світлин для музейної експозиції. – Ми маємо усвідомити, що вони мають таке ж право на повноцінне життя, як і людина, потребують нашої допомоги та підтримки».
Фотовиставку підготували відділ природи Волинського краєзнавчого музею та народна фотостудія «Промінь» при сприянні обласної молодіжної громадської організації «Фото-кіноклуб «Спалах-Арт», Громадської ради Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, Волинської обласної державної адміністрації, Волинського товариства захисту тварин, Волинського обласного еколого-натуралістичного центру.
Довідка. Всесвітній день тварин відзначається з 4 жовтня 1931 року з ініціативи прибічників руху на захист природи. Тоді учасники Флорентійського Міжнародного конгресу вибрали цю дату не випадково. Саме у цей день у 1226 році помер святий Франциск Ассізський – засновник чернечого ордену, захисник тварин та птахів, а також навколишнього середовища. За легендами, він легко міг порозумітися із тваринами, які слухалися та захищали його. Франциска по праву вважають засновником екологічної етики, що вивчає внутрішні цінності дикої природи і бережливе ставлення до всього живого. Щорічно напередодні Всесвітнього Дня захисту тварин вручається премія імені святого Франциска, що присуджується за видатні заслуги у сфері захисту природи.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus