USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські МНС-ники вчаться робити штучне дихання

17 Березня 2010 12:57
На Волині лікарі навчають рятувальників надавати першу невідкладну медичну допомогу.
Як повідомили у прес-службі ГУ МНС у Волинській області, з 16 по 22 березня у Луцьку група майбутніх рятувальників та фельдшерів проходить курс практичної підготовки з надання невідкладної медичної допомоги. Теоретичні та практичні заняття відбуваються на базі центру медицини катастроф обласної клінічної лікарні другий рік поспіль.
Як зазначив начальник Центру Микола Юрко, матеріально-технічна база для якісного навчання більш ніж достатня. На спеціальних манекенах стажери відпрацьовують вправи із здійснення непрямого масажу серця, штучної вентиляції легень, а також вчаться надавати першу допомогу при пораненнях, переломах та інших травмах. У нагоді стають і численні наочні матеріали та посібники.
 

В арсеналі бійців МНС такі вміння украй потрібні. Тільки упродовж одного чергування минулого тижня фельдшери групи рятувальних робіт аварійно-рятувального загону спецпризначення двічі виїжджали за викликом та надавали допомогу потерпілим на місці події під час аварійно-рятувальних робіт.
До речі, на базі обласного центру медицини катастроф іноді проводять заняття навіть закордонні колеги. Цими днями із кандидатами на службу працювали волонтери з Польщі, де кожен із присутніх на спеціальних тренажерах із звуковими підказками тренувався надавати допомогу при травмах та здійснювати комплекс серцево-легеневих реанімаційних заходів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus