USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянам не вистачає 2 мільйонів квадратних метрів житла

30 Вересня 2010 11:51
На обліку для поліпшення житлових умов перебуває понад 33 тисячі волинських сімей.
Для забезпечення цієї потреби необхідно збудувати понад 2 мільйони квадратних метрів загальної площі житла, інформує прес-служба Волинської облдержадміністрації.
13 вересня цього року підписаний Меморандум про співробітництво між Волинською облдержадміністрацією та Державною спеціалізованою фінансовою установою «Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву».
Згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації Бориса Клімчука від 10 вересня 2010 року, регіональна програма будівництва доступного житла розрахована на 2010-17 роки. У її рамках планується освоїти 3395,7 тисячі гривень, збудувати 10142 квартири для 33624 родин.
Довідка. У законодавстві України передбачені заходи щодо підтримки будівництва доступного житла. Державна підтримка полягає у сплаті державою 30% вартості будівництва чи придбання доступного житла або наданні пільгового іпотечного житлового кредиту. Підтримка надається з розрахунку не більш як 21 квадратний метр на одну особу та додатково 10,5 квадратних метра загальної площі житла на сім’ю. Решту вартості житла сплачує громадянин, який уклав договір про будівництво (придбання) доступного житла, за власні кошти.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ostap Показати IP 30 Вересня 2010 12:05
Банки не кредитують і в найближчий час не кредитуватимуть. Ставки високі. Компенсація мала. Будинки які не здані в експлуатацію - не мають документів (тільки майнові права) їх в заставу не беруть. Будівельники усі "лежать"... мабуть нічо з того не буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus