USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Закони фізики школярі Смолигова перевірятимуть на нових приладах

27 Квітня 2017 18:51
Смолигівська школа І-ІІ ступенів може пишатися здобутками своїх учнів: багато з них є учасниками та призерами обласних олімпіад та всеукраїнських змагань. А допомагає їм в цьому та розвиває як обдарованих особистостей вчитель фізики та математики Віталій Михайлович Добош. Підтримує гарні ініціативи педагога та досягнення школярів й місцева громада.

Щоб діти здобували не лише теоретичні знання, а й самі могли спостерігати за законами фізики ініціативна група батьків та місцева ГО «Крило надії» звернулися у представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Луцького району з проектом «Розвинена особистість». Він передбачав придбання на умовах співфінансування навчально-демонстраційного обладнання у кабінет фізики, інформують у прес-службі Фонду.

Днями відбувся відкритий урок з фізики у 9 класі з презентацією нового приладдя, який провів Віталій Михайлович.

Діти із захопленням спостерігали за вчителем, який на сучасному обладнанні демонстрував фізичні явища, прилад для вивчення індукції, вимірювання струму та інше. Учні охоче брали участь в дослідах, самі визначали електричну напругу, температуру, час проходження заряду через провідники, вчилися користуватися мікроамперметром, електроскопом, дозиметром, набором для оптичних досліджень, лінійного розширення тіл.

Відтепер під час лабораторних робіт юні фізики зможуть спостерігати за фізичними законами на практиці, а не лише розв’язувати теоретичні завдання.

– На уроках фізики стало значно цікавіше. Тепер ми можемо власноруч проводити досліди і спостерігати за фізичними явищами. Мені цікаво ще й тому, що надалі планую продовжити навчання у фізико-математичному напрямку, – каже учень 9 класу Артем Виголінський.

Дев’ятикласниця Ірина Олексюк зазначила, що звісно заняття з фізики стали справді цікавішими і це заслуга вчителя – Віталія Михайловича.

– Він зрозуміло і доступно на прикладах пояснює наукові поняття, фізичні закони. А тепер ми ще й наочно зможемо спостерігати за всіма процесами,– розповіла школярка.

Віталій Добош зауважив, що загалом матеріальна база в школі не є занедбаною, хоча багато приладів було в недостатній кількості і застарілі. Деякі з них вийшли з ладу через тривалий термін використання та часті досліди.

– Деякі практичні лабораторні роботи не можна було провести, оскільки не було потрібних приладів. Не можна було й продемонструвати деякі закони, показати фізичні величини. Тому нові сучасні прилади дають дітям можливість краще донести теоретичний матеріал, підсиливши його на практиці. Добре й те, що нові приладі більш сучасні, ніж ті, що були в нас раніше. Старе обладнання габаритне і незручне у використанні, а наука не стоїть на місці, тому важливо, щоб учні набували практичних навичок на нових приладах, – вважає Віталій Михайлович.

До речі, цей навчальний заклад на відміну від інших сільських шкіл має ще й гурток автомоделювання, а його юні конструктори з сіл Смолигів та Сарнівка є призерами обласних змагань. Свої моделі вони представляли також на всеукраїнському конкурсі. Саме для відвідувачів цього гуртка, також у рамках проекту «Розвинена особистість» були придбано необхідні сучасні інструменти, щоб діти могли конструювати автомоделі власноруч.

– Заняттями в нашому гуртку задоволені і хлопчики, і їх батьки. Крім того, що вони з користю проводять свій вільний час, то можуть й вдома щось допомогти, полагодити, чи то велосипед, чи щось інше в господарстві. Ми розвиваємо в дітей навики творити своїми руками, – розповідає Віталій Добош, який очолює гурток автомоделювання.

Керівник представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Луцькому районі Наталія Рубльова відзначила ініціативність жителів сіл, що входять до Смолигівської сільської ради (ОТГ). А це майже дві тисячі людей. У Фонді завжди готові вислухати та підтримати тих, хто

дбає про розвиток рідного краю. Не винятком став і проект «Розвинена особистість», який вдалося реалізувати спільно з громадою.

Від батьків, вчителів та учнів вдячність за надану допомогу Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» висловила голова ГО «Крило надії» Яна Гончарук, відзначивши що найкраще інвестувати в розвиток і навчання дітей. Вона зауважила, що це не останній спільний проект, адже люди прагнуть змін і вже готові їх розпочинати з себе.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1234567 Показати IP 30 Квітня 2017 16:47
А директору Торчинської ЗОШ не треба ні кваліфікованих вчителів ні допитливих учнів(з такими проблем більше ), ні Фондів, нічого !!!!! Чому на це ніхто не зверне увагу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus