USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Бійню під Іловайськом розслідують за статтею «халатність»

9 Вересня 2014 13:57
Розслідування обставин загибелі і захоплення в полон бійців добровольчих батальйонів Збройних сил України біля Іловайська здійснює військова прокуратура, повідомив спікер Інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко.

Нагадаємо, Верховна Рада України під час закритого засідання у четвер, 4 вересня, утворила тимчасову слідчу комісії щодо подій під Іловайськом.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські новини, внаслідок страшних подій в Іловайську частина бійців, зокрема, 51 ОМБР з Волині, перебуває у полоні, частина взагалі не виходить на зв'язок. Бійці батальйону «Світязь», 3 вересня, повернулися з Іловайського котла до Луцька, розповіли про зраду командування, великі втрати та війну із росіянами.

"Проводиться досудове слідство в рамках кримінального провадження щодо ч. 3 ст. 425 Кримінального Кодексу України "Недбале ставлення до військової служби, що спричинило істотну шкоду чи тяжкі наслідки, вчинені в умовах воєнного стану чи бойової обстановки", - розповів він під час брифінгу у вівторок.

Лисенко зазначив, що слідчі вивчають, як планувалися і проводилися операції в Іловайську.

"Призначена військово-тактична експертиза, яка дасть відповідь щодо правомірності прийняття рішень командним складом сил АТО і ступеня їхньої відповідальності", - наголосив він.

Як повідомлялося, в кінці серпня в Іловайську кілька сотень бійців сил АТО потрапили в оточення бойовиків і російських військовослужбовців. Обстріл і взяття в полон українських військовослужбовців і бійців добровольчих батальйонів тривали більше тижня. Керівництво Міноборони заявило про навмисне засекречення всієї інформації щодо ситуації в Іловайську, пообіцявши оприлюднити її пізніше.

ЧИТАТИ ЩЕ: БІЙЦІ, ЯКІ ВИЖИЛИ В «ІЛОВАЙСЬКОМУ КОТЛІ», ВИМАГАЮТЬ СУДИТИ КЕРІВНИКІВ АТО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Тарас Чурило Показати IP 9 Вересня 2014 14:01
О, а ще хай розслідують битву під Волновахою, Ізвариним, Амвросіївкою... Вся війна - це їх халатність:(
SVV до Тарас Чурило Показати IP 9 Вересня 2014 15:32
А всі ті генерали, які керують безглуздою війною, хоч раз були на війні? Чи в нас все "куплено-продано"?
віктор Показати IP 9 Вересня 2014 14:31
це злочинна халатність...
Жора Показати IP 9 Вересня 2014 14:36
Хоча і встановлять винних, проте "щук" повипускають в річку і ніхто покараний не буде. Тільки безневинних хлопців шкода
Анонім Показати IP 9 Вересня 2014 15:00
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus