USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Рада утворила комісію щодо «Іловайського котла»

4 Вересня 2014 15:34
Верховна Рада України під час закритого засідання у четвер, 4 вересня, утоврила тимчасову слідчу комісії щодо подій під Іловайськом. Про це у Twitter повідомив народний депутат Андрій Шевченко, - повідомляє «УНН».

"Рада утворила ТСК по Іловайську", - написав він.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські новини,внаслідок страшних подій в Іловайську частина бійців, зокрема, 51 ОМБР з Волині, перебуває у полоні, частина взагалі не виходить на зв'язок. Бійці батальйону «Світязь», які вчора, 3 вересня, повернулися з Іловайського котла до Луцька, розповіли про зраду командування, великі втрати та війну із росіянами.

Депутат Андрій Сенченко розповів, що створення комісії було обумовлено суперечливою інформацією, яка надходила від силовиків, відсутністю скоординованості військових у цій зоні, а також тим, що не ухвалювалися своєчасні рішення, і мала місце злочинна недбалість, - повідомляє «Укрінформ».

Сенченко також повідомив, що завдання комісії - встановити обставини того, що дійсно відбувалося під Іловайськом, і щоб «була дана оцінка діям і бездіяльності всіх тих, хто в рамках АТО мав ухвалювати рішення щодо координації дій, відведення військ або будь-які інші, які могли б зберегти життя».

ЧИТАТИ ЩЕ: БІЙЦІ, ЯКІ ВИЖИЛИ В «ІЛОВАЙСЬКОМУ КОТЛІ», ВИМАГАЮТЬ СУДИТИ КЕРІВНИКІВ АТО

Нагадаємо, радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що 24 серпня російська армія перейшла кордон України та вдарила в бік Іловайська.

Сьогодні, 4 вересня, Генеральний прокурор України Віталій Ярема повідомив, що ГПУ розслідує дії керівництва Міноборони та Генштабу під час операцій біля Іловайська.

27 серпня командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко закликав патріотів через події в Іловайську виходити із пікетом на Банкову. 28 серпня Семен Семенченко, якого раніше поранили у бою за Іловайськ, висунув 5 вимог до представників Міністерства оборони.

28 серпня активісти пікетували Генеральний штаб Міністерства оборони України та Адміністрацію Президента України. Серед вимог лунали заяви про імпічмент Президента України та відставка Уряду.

Сьогодні, 4 вересня, під Адміністрацією Президента України розпочався мітинг бійців добровольчих батальйонів, які повернулись з АТО та їх родичів. Люди вимагають провести негайне розслідування злочинних наказів Генерального штабу Збройних сил України, внаслідок яких продовжують гинути українські солдати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
віктор Показати IP 4 Вересня 2014 15:53
швидше цю раду на смітник історії...не голосуйте за колишніх нардепів...хай пройде молодь що нюхала порох...слава героям...
для дончанина Показати IP 4 Вересня 2014 16:17
ДНР и ЛНР ожидают русский ГУЛАГ или советские ДТП как с Машеровым . Не надо радоваться поражениям украинцев - они хотели защитить страну . Видать дончанам лучше быть рабами- рожденный ползать летать не может . А что они кроме местных бандюков видели ? Бандюковичи просто их пользовали , а сейчас рашисты будут сосать их кровь.
віктор до для дончанина Показати IP 4 Вересня 2014 17:20
не всі на донеччині однакові...як і у нас
Читач до для дончанина Показати IP 4 Вересня 2014 17:26
коментар було видалено
Анонім до для дончанина Показати IP 4 Вересня 2014 19:01
коментар було видалено
Дончанин до для дончанина Показати IP 4 Вересня 2014 20:41
" Не надо радоваться поражениям украинцев - они хотели защитить страну" - и для этого УМЫШЛЕННО оставляют Донецк без воды? Хороша защита страны - уничтожение жителей ее городов.
Анонім Показати IP 4 Вересня 2014 17:29
коментар було видалено
Читач до Анонім Показати IP 4 Вересня 2014 17:33
Ми його відчуваємо...вампірський рашистський дух на сайті ВН. Ми його гасимо бандерштатовсько-патріотичним!
Дончанин до Читач Показати IP 4 Вересня 2014 17:43
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus