USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Тяжко, страшно, але тримаємо фронт, щоб вдома такого не було», – прикордонник з Волинського загону

16 Квітня 2024 08:10
У складі прикордонної комендатури швидкого реагування Волинського прикордонного загону військовослужбовець на псевдо Білий захищає Батьківщину на Новопавлівському напрямку.

Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України.

Він розповів, що ситуація на цьому напрямку важка, адже українським захисникам доводиться майже щоденно відбивати штурмові атаки російських окупаційних військ. Проте наші бійці мужньо тримають позиції та завдають втрат живій силі противника – знешкоджують і беруть окупантів у полон.

Прикордонникам, які прибули на цей напрямок, фактично з першого дня довелося вступити в активні бої з противником.

«Заступили вночі перший раз на позиції, а зранку я вже побачив ворожу піхоту. Метрів за 150-200 вже вони перебігали. Я й доповідаю. А мені відповідають, мовляв, спочатку стріляй, а потім кажи, що бігають», – пригадав перший бій військовослужбовець.

Читати ще: Волинські прикордонники взяли в полон трьох окупантів

На першому етапі проти наших оборонців загарбники використовували свою улюблену тактику мʼясних штурмів, але зазнавши серйозних втрат, надалі вороги вже комбінували масовані атаки з діями малих груп піхоти.

«Як трохи їх покремсали, то противник почав змінювати тактику. Спочатку окупанти посилають в атаку ненавчений особовий склад з метою викриття наших вогневих позицій. А надалі ворог залучає більш підготовлену піхоту», – зауважує прикордонник.

Під час одного з чергувань Білий полонив одразу двох загарбників з гранатометами, які саме збиралися обстрілювати укриття українських бійців.

«Почули чиїсь голоси ззовні, вийшов, побачив двох росіян та й сказав їм здаватися. Вони поклали одноразові гранатомети, а я взяв їх у полон», – розповів боєць.

Читати ще: Штурми, атаки сотні дронів і колони знищеної техніки ворога: як волиняни боронять село під Мар’їнкою

Попри постійні атаки ворога, коли доводиться утримувати лінію фронту в безпосередньому зіткненні з противником, а до ворога кілька десятків метрів, прикордонники тримають удар, адже захищають найрідніше.

«Тяжко, страшно, але тримаємо фронт, щоб вдома такого не було, за дружину, за батьків», – каже Білий.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus