USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку вперше відбулися змагання з фехтування на візках для людей з інвалідністю

15 Квітня 2024 13:23
14 квітня у Луцьку відбулася дебютна першість Волинської обласної дитячо-юнацької спортивної школи для людей з інвалідністю з фехтування на візках. Всього у змаганнях взяли участь 20 спортсменів.

Як розповів Суспільному директор Волинської обласної дитячо-юнацької школи для людей з інвалідністю Андрій Рожок, учасниками змагань стали шестеро вихованців заслуженого майстра спорту України з фехтування на візках, тренера-викладача Олексія Сундієва та 14 спортсменів-початківців з усієї області.

За результатами поєдинків абсолютну перемогу здобула лучанка Олена Гетманчук – багаторазова призерка чемпіонатів України з фехтування на візках, а срібло першості виборола Уляна Маслош, для якої змагання стали дебютними. Серед чоловіків першість здобув Андрій Зань.
Читати ще: Збірна Волині з рукопашного бою посіла друге місце на чемпіонаті України

Початківців ознайомили з видами зброї, яку використовують у фехтуванні. Учасники, які не мали визначеного спортивного розряду та медичного класу, брали участь у конкурсних вправах на швидкість та точність уколу фехтувальною зброєю, каже Андрій Рожок. Вони на швидкість виконували атаки шпагою в мішень, а також змагалися на влучність виконання максимальної кількості точних уколів рапірою у рухому мішень.
«Наступним кроком після цієї першості буде проведення обласних змагань з фехтування на візках для людей з інвалідністю, куди ми плануємо запросити спортсменів із сусідніх областей – Рівненської та Львівської», – розповів Андрій Рожок.
З його слів, усі учасники змагань в категорії «початківці» отримали сертифікати, а найкраще себе показала команда із Володимира.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus