USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Делегація з Чернігівщини переймає досвід Луцької громади

5 Липня 2023 17:37
До Луцька з візитом приїхала делегація представників чернігівських громад і Чернігівської обласної військової адміністрації. Посадовці перейматимуть досвід Луцької громади, зокрема, у сфері цифрової трансформації та надання адміністративних послуг.

Зустріч делегації з Чернігівщини з представниками Луцької міської ради відбулася 5 липня. Навчальний візит став можливим у рамках реалізації програми EGAP.

Гостей привітав заступник Луцького міського голови з питань виконавчих органів міськради, керуючий справами виконавчого комітету Юрій Вербич.

Як він зауважив, за результатами нового муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту Луцьк виборов першість серед обласних центрів України за комфортом. Індекс якості обслуговування та послуг, визначений на основі 18 показників, у Луцька вищий, ніж в Ужгорода, Івано-Франківська, Хмельницького чи Львова.

«Мешканці нашої громади в цілому підтримують дії міської влади і задоволені її роботою, особливо у сфері надання послуг. Тому ми впевнені, що перебуваємо на правильному шляху, й маємо наснагу рухатися далі», – сказав Юрій Вербич.
Координатор із цифровізації регіонів швейцарсько-української програми EGAP Сергій Гунько інформував, що програму EGAP, яку фінансує уряд Швейцарії, реалізовують в Україні з 2015 року.

«Ми працюємо на всіх рівнях, – розповів він. – На регіональному рівні ми працюємо в шести областях. Чернігівщина додалася цього року й стала шостою. Маємо 44 пілотні громади, в яких уже впровадили дуже багато різних проєктів. Волинська область – дуже важливий партнер. Ми тут реалізували чимало проєктів. Луцьк – особливе для нас місто. У Луцькій громаді ідеально поєднано два фактори, дві умови успішності: команда професіоналів і політична воля. В інших містах я дуже часто ставлю Луцьк у приклад. Якщо взяти в комплексі реалізовані в Луцьку проєкти, то навряд чи хтось зможе назвати інший обласний центр в Україні, який впровадив це хоча б так само. Це вражає. Луцьку є чим пишатися і в Луцька є чого повчитися».

Сергій Гунько додав, що у випадку багатьох проєктів саме Луцьку громаду запрошують для пілотування. Наприклад, послугу єМалятко вперше в Україні впровадили саме в Луцьку.
Успішними прикладами впровадження цифрових технологій, які покращили роботу міської ради та зробили її прозорою для громадськості, з присутніми поділився керівник управління інформаційно-комунікаційних технологій Луцької міської ради Олександр Король.

Він розповів про такі рішення, які успішно діють у громаді, як автоматизована система обліку оплати проїзду в громадському транспорті, чат-боти, онлайн моніторинг якості повітря, відділ комунікацій 15-80, система управління зеленими насадженнями, геопортал Луцької міської територіальної громади, система електронного документообігу тощо.
Також делегація з Чернігівської області в межах візиту має ознайомитися з роботою луцького центру надання адміністративних послуг.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus