USD 39.55 39.80
  • USD 39.55 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Дітей з Волині запрошують намалювати їхні космічні мрії: стартував конкурс

8 Березня 2024 06:46
Розпочато реєстрацію на всеукраїнський конкурс дитячих малюнків на космічну тематику Noosphere Space Art Challenge. Цьогорічна тема – «Моя космічна мрія». Конкурс проводять вже вп’яте, із часу заснування в 2019 році у ньому взяли участь понад 30 000 українських дітей.

Цього року до участі у творчій ініціативі знову запрошують дітей та підлітків віком від 3 до 17 років. Заявки приймають з 4 березня до 28 квітня 2024 року. Для того аби взяти участь у Noosphere Space Art Challenge, діти мають створити малюнок, який відповідає темі конкурсу «Моя космічна мрія», і заповнити електронну заявку на офіційному сайті ГО «Асоціація Ноосфера».

Щодо формату малюнку і технік виконання жорстких вимог немає. Головне – створити оригінальний твір, що покаже авторське бачення теми.

Мета конкурсу – запропонувати дітям та молоді майданчик для реалізації їхнього творчого потенціалу, надихнути їх мріяти та ділитися цими мріями. Космічна тематика є традиційною для цього конкурсу, адже організатор – ГО «Асоціація Ноосфера» – прагне розвивати екосистему інженерної творчості, підвищувати інтерес дітей та юнацтва до Всесвіту та дослідження космосу.

13 травня 2024 року організатори конкурсу оберуть авторів найкращих малюнків з кожної вікової категорії (3-7, 8-12 та 13-17 років) та оголосять дев'ятьох переможців. Усі учасники, а також найактивніші школи, дитсадки, ліцеї разом з вчителями і вихователями отримають дипломи, а переможці – пам’ятні подарунки.

Починаючи з 2019 року, до конкурсу долучилися 30 064 учасники з-понад трьох тисяч міст, сіл і селищ України. У лютому 2022-го стартував новий щорічний конкурс, однак з початком повномасштабного вторгнення його призупинили. Тоді ГО «Асоціація Ноосфера» за підтримки свого співзасновника, мецената Макса Полякова спрямувала сили на реалізацію міжнародних мистецьких проєктів, аби хоч на мить повернути малечу до буденного життя.

Так, разом з австралійською авторкою Джейд Метр було створено книгу «Космічний готель «Україна». Ілюстраціями до неї стали малюнки учасників Noosphere Space Art Challenge. А у співпраці з французьким художником Жульєном Малланом (сценічне ім'я Seth), який став відомим на всю країну завдяки стінопису з зображенням маленької дівчинки з прапором України, організатори створили мозаїку з дитячих конкурсних робіт.

За посиланням доступні роботи переможців минулих конкурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus