USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Країни Європи оновили умови в'їзду для українських туристів

10 Грудня 2021 20:23
Міністерство закордонних справ оновило в п’ятницю інформацію щодо відкритих країн для українських туристів.

Кілька європейських держав через локдаун закрили кордони або рекомендують утриматися від подорожей, повідомляє «Коронавірус_інфо» в Телеграмі.

«Перед плануванням подорожей за кордон необхідно ознайомитися з актуальною інформацією про умови в’їзду на інтерактивній мапі МЗС. Зараз для перетину кордону країн Європи для туризму, окрім стандартних документів, необхідно мати Covid-сертифікат, негативні результати тесту або сертифікат про одужання від коронавірусу», – ідеться в повідомленні.

Станом на 10 грудня українським туристам заборонено подорожувати до: Білорусі, Болгарії, Мальти, Сан-Марино та Словаччини.

Повністю вакциновані українці можуть потрапити до: Бельгії, Естонії, Іспанії, Латвії, Литви, Німеччини, Фінляндії, Франції, Чехії та Швеції.
Умови в'їзду до європейських країн для громадян України

За умови наявності сертифіката вакцинації або довідки про одужання відкрита лише Данія.

Вакцинація, сертифікат про одужання або тест приймають у таких країнах: Андорра, Боснія і Герцеґовина, Молдова, Північна Македонія, Сербія, Туреччина й Хорватія.

Вакцинацію разом із тестом, довідку про одужання з тестом і самоізоляцією після прибуття вимагають Ісландія та Румунія. Сертифікат про вакцинацію або негативний тест підійдуть для таких країн, як-от Монако й Чорногорія.

Вакцинацію, сертифікат про одужання або тест із самоізоляцією після прибуття приймають в Австрії та Польщі. У Польщі з 15 грудня знадобиться ще й ПЛР-тест, зроблений за 24 години до прибуття.

Вакцинація і тест або тест та самоізоляція приймаються в Італії. Тест після приїзду та або вакцинація, або одужання підходять для Греції. Вакцинцію або ПЛР-тест приймає Угорщина. Вакцинація або ПЛР-тест, і в обох випадках додатковий тест по прибуттю потрібні для Кіпру та Грузії.

З вакцинацією та тестом впускають Нідерланди.

Вакцинація або ПЛР-тест, або довідка про одужання підійдуть для в'їзду до Албанії.

Вакцинацію + ПЛР-тест вимагають Швейцарія та Ліхтенштейн.

Вакцинація та тест після прибуття потрібні для подорожей до Норвегії.

Вакцинація та ПЛР-тест або одужання і ПЛР-тест потрібні для в'їзду до Португалії.

Вакцинацію + ПЛР-тест + тест після прибуття на другий день (самоізоляція на ці дні) або ПЛР-тест + тест після прибуття на другий та восьмий день (самоізоляція на ці дні) вимагає Великобританія.

Частина країн ЄС визнає лише чотири вакцини: AstraZeneca, BioNTech/Pfizer, Johnson&Johnson і Moderna.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus