USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Ліси перетворюються на мертву пустелю: показали наслідки видобутку бурштину на Рівненщині

17 Серпня 2021 19:19
На Рівненщині через роботу бурштинокопачів ліси перетворюються на мертву пустелю. Там залишається тільки пісок, на якому нічого не росте.

Така ситуація на нелегальних бурштинових клондайках в урочищі Гальбин, що на Рівненщині. Про це повідомив блогер та журналіст Денис Казанський, пише 24 канал.

Казанський розповів, що в Сарненському районі Рівненської області на місці нелегального видобутку бурштину – тільки пісок.

«Після того, як винищується рослинніть та дерева, увесь бурштин викопують – залишається пустеля, на якій більше нічого не росте. Якщо не посадити ліс – його не буде там десятки років», – розповів Казанський.

Він додав, що ще орієнтовно 10 років тому там був ліс. Саме тому там треба проводити рекультивацію місця, адже через це періодично вирують піщані бурі. Він порівняв ситуацію з тим, що було кілька років тому й запевнив, що вона погіршилась.

«Ми підняли в повітря квадрокоптер і побачили, що площа розробок суттєво збільшилася. Це означає, що попри всі репортажі і матеріали журналістів, тут усе ще нелегально видобувають бурштин», – каже Казанський.

Він запевнив, що зверху дійсно видно, що розкрадання надр відбувається в промислових масштабах й про це «місцева влада і поліція точно не могли не знати». Незаконний видобуток бурштину продовжують вночі, хоч і не такий масштабний, як раніше.

«Ліси перетворюються на мертву пустелю. Площа місячного ландшафту лише збільшується, при цьому жодних робіт з рекультивації та відновлення лісу не проводиться», – розповів блогер.

Від копачів залишається тільки пісок, на якому нічого не росте. Журналіст пояснив, що «масштаби жахливі і враження теж».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клятий Путин Показати IP 17 Серпня 2021 22:16
Новічка перевіряв?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus