USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани блокують проїзд водіям, які зрізають дорогу через їхній двір

20 Червня 2023 09:45
Конфлікт через проїзд між лучанами стався в дворі будинку на вулиці Сагайдачного, 20. Люди перекрили дорогу водію автомобіля, бо, як кажуть, їм увірвався терпець. Під їхніми вікнами їздять мешканці сусідніх новобудов наче дорогою, хоч є інші шляхи доїзду.

Натомість люди з новобудов зазначають, що забудовник досі не облаштував обіцяного проїзду, тому вони вимушені їздити через чужий двір, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як розповідають люди, за годину їхнім двором можуть проїжджати навіть 50 автомобілів. Такий потік транспорту тут почали спостерігати кілька років тому, коли на Рівненській, 113 здали в експлуатацію новобудови.

До нового житлового масиву є кілька доїздів, зокрема через вулиці Дорошенка та Теремнівську. Але там погане дорожнє покриття. До того ж, такі маршрути займають більше часу. Тому водії скорочують шлях через подвір’я на вулиці Сагайдачного, 20.

Мешканці будинку говорять, що бесіди з водіями тут проводять часто й закінчуються вони по-різному. Нещодавно розгорівся скандал, коли вони перепинили рух водію, який їхав до новобудови. Люди наголошують: їм набридло, що їхнім двором їздять транзитом, попри те, що тут встановлено знак «Житлова зона». На місце навіть викликали патрульних.

«Коли патрульні прибули на місце події, то з’ясували, що один із учасників, а саме водій, став під дорожнім знаком «Житлова зона». Через це у громадян виник конфлікт, який переріс у бійку. Потім вони з’ясували, що цей знак був встановлений несанкціоновано, оскільки в Управлінні патрульної поліції перед встановленням він не погоджувався», – коментує речниця патрульної поліції області Анна Цисюк.

Мешканці запевняють: будуть відстоювати спокій свого двору далі, адже переживають, зокрема, за безпеку дітей.

Натомість жителі нового житлового масиву кажуть: розуміють, що активний рух авто через двір заважає, але просять зрозуміти й їх, бо ж якось добиратися потрібно, поки немає обіцяної забудовником дороги.

«Ми збирали підписи, просили про дорогу до нашого будинку. Ніхто не реагує, – говорить лучан Сергій. – Те, що вони перекривають двір, незаконно. Я розумію їх, бо двір маленький, діти бігають. Але нам куди діватися?»

«Цим мають займатися відповідні структури. Як так: із вулиці Рівненської немає заїзду до будинку на Рівненській?» – звертає увагу лучанин Владислав.
У компанії «Житлобуд-2» розповідають, що за генпланом від 2015 року дорога від масиву мала пролягати через колишнє «Зелене господарство» на Рівненській, 119. Згодом до генплану внесли зміни. Нині там інший забудовник зводить новий житловий комплекс. Тож за новими змінами, коли здадуть ці два масиви, тоді їх і з’єднають дорогою з наявною вулицею Рівненською.

На думку забудовника, дорогу має робити місто.

Натомість у департаменті містобудування наголошують: саме забудовник мав організувати для людей, яким продає квартири, можливість доїзду до помешкання.

«У нас на цей мікрорайон розроблено детальний план території, але він передбачає забудову всієї площі (понад шість гектарів). Лише після реалізації усього детального плану території буде врегульовано всі заїзди, виїзди з цього житлового масиву. Також варто сказати, що є забудовник, який реалізовує цей житловий масив, і він мав передбачити, як на період будівництва мешканці мають доїжджати до своїх новозбудованих квартир і виїжджати звідти», – зазначає керівник управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Андрій Маруняк.

Як повідомляють у міськраді, люди можуть користуватися дорогами, які передбачені генпланом, тобто вулицями Дорошенка та Підгаєцькою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Сашко Показати IP 20 Червня 2023 11:38
В мене є город але мені впадло його обробляти, я піду до сусіда в нього якраз все достигло нараду собі овочів і фруктів. Це приблизно так виглядає якщо з боку подивитись
Правда Показати IP 20 Червня 2023 12:01
Прибудинкова територія-спільна власність власників квартир,все.Ставте шлагбаум і все вирішиться,інакше ніяк.
Васька до Правда Показати IP 20 Червня 2023 13:41
Шлагбаум можеш у себе в Нічогівці поставити. Жителі шпаківень помилково думають що вони одні на своєму хуторі.
Радувець Ларіса до Правда Показати IP 20 Червня 2023 14:05
Все відносно
Правда Показати IP 20 Червня 2023 14:20
Ти не васька,ти бовдур.Читай законодавство України.Тим паче вказано,користуватися дорогами,вказаними генпланом,а вони ігнорують,тож співласники самі собі господарі свого майна.Відстоюйте свої права.
Саня Показати IP 20 Червня 2023 15:13
А як будували будинок, то кудою їздила будівельна техніка?
Ого Показати IP 21 Червня 2023 16:18
А забудовник в край об'ївся риб'ячої юшки! Може за міський рахунок ще йому додому зробити? Хоча впевнений, що собі він порішав, через наших корумпованих чиновників. Хоча про що я? Один діяч побудував в минулому році до своєї бабулі дорогу, і що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus