USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Самооборона» відхрестилася від Вальчука, який стріляв у людей

9 Березня 2016 11:00
Волинські «самооборонівці» відхрестилися від активіста, який стріляв у перехожих. Про це йдеться в офіційній заяві «Самооборони», - інформує «Вголос».

Представники «Самооборони Волині» заперечують належність члена атестаційної комісії поліції Віктора Вальчука, який днями стріляв у перехожих, до їхньої організації.

Нагадамо, 5 березня Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що представник Центральної атестаційної комісії, що атестувала поліцейських у Луцьку, Віктор Вальчук, перебуваючи в стані алкогольного сп'яніння, стріляв з пневматичного пістолета в перехожих біля супермаркету «Вопак» на Київському майдані.

6 березня поліція оприлюднила перші деталі цієї стрілянини. Згідно з інформацією поліції, чоловікам вдалося уникнути попадання куль.

«Опісля інциденту всі ЗМІ розпочали різку критику цієї особи та не вповні намагалися висвітлити інформацію про цю ситуацію. А бажаючи гарячих новин, показали свою нездатність її точно передати. Зокрема, телеканал «112» у своєму випуску новин від 6 березня 2016 року заявив, що Віктор Вальчук є членом «Самооборони Волині», із посиланням на прес-службу управління поліції у Волинській області. Одразу хочемо роз’яснити, що Віктор Вальчук не є і не був членом Громадського формування «Самооборона Волині», – зазначають активісти.

Окрім того, «самооборонівці» заперечують інформацію про те, що, зі слів затриманого, «Самооборона» видала пістолет».

«Ці слова не відповідають дійсності, адже наше громадське формування не має жодних прав та можливостей видавати будь-коли та будь-кому зброю або інші спецзасоби. Члени нашого формування на підставах закону володіють спецзасобами, адже здійснюють охорону громадського порядку в місті Луцьку. Та жоден із«самооборонівців» ні зброю, ні інші спецзасоби цій особі та будь-якій іншій людині не передавали», – наголошують активісти.

У «Самообороні Волині» зауважують, що прес-служба ГУ НП у Волинській області маніпулює громадською думкою, адже бере коментарі в нетверезих осіб, що не може гарантувати достовірності того, що вони кажуть.

Зі слів активістів, пневматичний пістолет «Флобер», із якого Віктор Вальчук здійснив декілька пострілів, – це засіб самозахисту, який не потребує жодних дозволів для володіння ним.

До слова, на відео, знятому у ніч інциденту, Вальчук говорить, що зброю йому видала саме Самооборона:



«Наша організація засуджує використання будь-яких спецзасобів у нетверезому стані. Тож застосування таких Віктором Вальчуком не є йому виправданням», – заявляють «самооборонівці».

Вони додають, що Віктор Вальчук та його родичі неодноразово отримували погрози щодо життя, адже він брав участь в атестаційній комісії та долучався до ухвалення рішень про звільнення багатьох одіозних волинських міліціонерів. Тому ситуація, яка з ним трапилася, може містити ознаки провокації з боку найманих осіб, які, ймовірно, очікували можливості нападу на Віктора Вальчука в найуразливіший момент.

«Вимагаємо у волинських правоохоронців згадати про честь і гідність та провести розслідування неупереджено, об’єктивно, справделиво та чесно. Окрім того, ми негайно очікуємо результатів розслідування побиття наших двох активістів Богдана Климчука та Сергія Чурікова, що теж було, ймовірно, прив’язане до проведення атестації волинських поліцейських. Відсутність публічного звіту за проведені розслідування вважатимемо саботажем своїх прямих службових обов’язків», –підсумовують активісти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Олег Показати IP 9 Березня 2016 11:14
Чучело....
лучанин до Олег Показати IP 9 Березня 2016 14:09
Випє кришу рве, а повчає інших як жити . З своєю мамою всі гранти на Волині перехвачує, даючи відкати. Шулєри ще ціі "Волинські перспективи" "Верес" створені для вибивання бабла для сімї Пархомюк, Вальчук.
Мама Вальчука до лучанин Показати IP 9 Березня 2016 16:58
А ти попробуй сам написати хоч один "грант" , знаток! Чув дзвін, не знає, де він. Спочатку провчись стільки, скільки Вальчук провчився і його мама і попрацюй зранку до ночі без вихідних і відпусток, може тобі гранти на голову впадуть!
ЗРОЗУМІЛИ до Олег Показати IP 9 Березня 2016 16:13
ЩО ТОЙ НЕВІДВЕРИТЬСЯ,,І зразу це не наш...вот так всі менти і бандити роблять коли когось треба зробити козлом відпусти)))))
до чучело до Олег Показати IP 9 Березня 2016 16:53
подивись на себе, красун!
123 Показати IP 9 Березня 2016 11:16
Відразу видно нутро самооборони,Вальчука до суду.
спостерігач Показати IP 9 Березня 2016 11:31
самооборона не має повноважень видавати зброю !!!!!! револьвер під патрон Флобера, то "забавка" яку може купити кожен без будь-яких на то дозволів! агов ВН досить писати "заказуху"
Подумай до спостерігач Показати IP 9 Березня 2016 11:45
1. Проте що флобер Вальчуку дала Самооборона сказав особисто Віктор. Мова не йде про те як оформити дозвола на зброю. 2. Ця новина це висвітлення проступку неадекватної людини, і ця справа повинна бути публічною. 3. Я так розумію що "Спостерігач" це а бо сам Вальчук, або його Друзі-родичі. Особисто до Вас Сподіваюсь відповідальність буде. 4. Якщоб він навів зброю на вашого сина? А ше нірше на пооіцейського, останній мав право стриляти на ураження.
111 до спостерігач Показати IP 9 Березня 2016 13:23
Як можна виправдовувати чоловіка який визвався атестовувати працівників правоохоронних органів, а сам в нетверезому стані використовував зброю. Це повний абсурд. Ніяких виправдань. Притягнути Вальчука до найсуворішої відповідальності, а неатестованих працівників поліції з його участю - амністувати без подальших атестацій.
Отож до 111 Показати IP 9 Березня 2016 16:53
Вальчук був в атестаційній комісії, де атестували весь керівний склад Волинської поліції. А тепер з трьох раз догадайтеся, кому вигідно визнати атестацію недійсною?
111 до Отож Показати IP 9 Березня 2016 17:35
Навіщо шукати кому вигідно чи невигідно. Факт є факт. Яким циніком треба бути щоб його виправдовувати.
Ірина Таран до спостерігач Показати IP 9 Березня 2016 13:41
То чому ж вони не відхрещувалися від його при затриманні і не заперечили, що дали йому пістолет, а потім посиділи-додумали і заяву склепали...
Цікаво Показати IP 9 Березня 2016 11:32
А чому цей бобер несидить в сізо? А керівники Самооборони завжди відхрещується від вшивих собак в свому оточені, тому й недивно що така заява зявилась.
Юлія Парій до Цікаво Показати IP 9 Березня 2016 13:42
Як же може сидіти в СІЗО сам голова атестаційної комісії
до юлія парій до Юлія Парій Показати IP 9 Березня 2016 17:03
ти хоч думай, що пишеш. Спочатку вивчи як проходила атестація, були відкриті анкети, чого ж ти, с...пля, не пішла в комвсію? Памперсів не хватило? А потім зайди на сайт і подивись, скільки було комісій, і хто там був головою, а тоді вже свєю блондинистою головою і подумай, як тебе як сліпе кошеня в цьому піарі використовують. Вальчук не просто голова - він для Муковоза - Імператор! Зайди на сторінку Муковоза і переконайся. А ще краще дорослішай і думай, якому богу служиш
Ура до до юлія парій Показати IP 9 Березня 2016 18:12
Імператори теж люди і їм властиво помилятись. Помилятись не може тільки Муковоз.
Почитав про Флобер Показати IP 9 Березня 2016 11:58
Обычно современные патроны Флобера выпускаются со свинцовой безоболочечной пулей конической формы, но существует разновидность со сферической пулей. Наиболее часто встречающийся калибр — 5,6 мм, но распространён калибр 4,5 мм и 4,2 мм. Иногда в них добавляется незначительное количество пороха — в 4,2 мм патрон чешского изготовления, например, — 0,01 г[4]. Патроны Флобера — крайне маломощные боеприпасы. Начальная скорость их пуль редко превышает 210 м/с, что примерно равно скорости пули средних пневматических винтовок. Но пуля патронов Флобера имеет массу, как правило, большую, чем пули пневматического оружия такого же калибра (обычно 0,5-1,3 г), поэтому их энергия выше — 40-60 Дж.
Доктор Показати IP 9 Березня 2016 13:12
самооборона- швондєри 21-го століття
Тарас Чурило Показати IP 9 Березня 2016 13:39
Це їх стилі відхрещуватися від своїх членів, та багато питань залишається без відповідей
юра Показати IP 9 Березня 2016 13:58
ото може він і скривдив ваших "активістів"?люстратор д*вбаний.
Правдоруб Показати IP 9 Березня 2016 14:03
Народ, а ніхто не звернув увагу на те що Вальчук є в комісії про проведення атестації волинських поліцейських? Це звичайно не дає право нажиратись і стріляти, але те як це подають наші ЗМІ явно виглядає як мєнтовська заказуха. Он Роман Сініцин в ФБ описав, що комісія завалила більшість жирних мєнтовських б/у начальників. Треба хлопцям бути обережніше.
111 до Правдоруб Показати IP 9 Березня 2016 17:39
При чому тут заказуха. Тепер кожен люстрований ним мєнт має моральне право стверджувати, що теж заказаний.
макс Показати IP 9 Березня 2016 14:06
та в тій самообороні всі д*рні то і так зрозуміло
123 Показати IP 9 Березня 2016 14:08
Розпустити самооборону на Волині
Анонім до 123 Показати IP 9 Березня 2016 15:27
Не так страшний чорт, як його неадеквати.
Володимир Данилюк Показати IP 9 Березня 2016 16:30
Судячи з зображення, в Віктора Вальчука був не пістолет, а револьвер.
555 Показати IP 9 Березня 2016 16:37
А ЯК ПОВЕРНЕ БАБКИ ЯКІ ЗА ЛЮСТРАЦІЮ ЗДЕР З МЕНТІВ
до 555 до 555 Показати IP 9 Березня 2016 17:07
а ти з свічкою стояв? Чи сам давав? Тоді ти теж маєш відповідати за взятку! Бог не Тимошка - видит немножко!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus