USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Скільки на Волині витратять на протидію тероризму

22 Січня 2015 08:00
Проект обласної програми протидії тероризму на 2015-2016 роки підтримали депутати профільної комісії Волинської обласної ради.

Питання розглянули під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності та боротьби зі злочинністю 21 січня.

Відповідно до проекту передбачені видатки на спеціальні засоби індивідуального захисту та активної оборони, оптичні пристрої, тактичне спорядження та спеціальну амуніцію та засоби радіозв’язку (по 500 тисяч гривень щороку з коштів обласного бюджету). Метою програми є визначення превентивних заходів, спрямованих на посилення захисту життя і здоров’я людей, громадської безпеки, охорони особливо важливих об’єктів та недопущення проявів тероризму в регіоні.

Як повідомив помічник начальника Управління (з координації антитерористичної діяльності) УСБУ у Волинській області Андрій Кузьменко, вказана у проекті програми сума недостатня для забезпечення усіх потреб працівників СБУ. Водночас, він не зміг на прохання голови комісії Володимира Навроцького детально розповісти, яким чином планують розподіляти кошти. Також він не зміг вказати, скільки загалом потрібно коштів для обласного управління СБУ. З його слів, кошти планують витрачати на спеціальні засоби, в яких виникне нагальна потреба, також він звернув увагу на те, що вартість приладів та амуніції змінюється разом із курсом валют.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРАВООХОРОНЦІ ПРОСЯТЬ ЩЕ 3 МІЛЬЙОНИ НА ТЕРОБОРОНУ ВОЛИНІ

Голова комісії зазначив, що, якби ситуація в Україні була іншою, він пропонував би колегам голосувати проти цієї програми, адже вважає, що СБУ фінансується з держбюджету і фінансування повинно відповідати завданням, які ставлять перед Службою. Нині, зважаючи на існуючі потреби, він виступає на підтримку програми.

Члени комісії підтримали проект програми. Таким чином, якщо її затвердять під час сесії облради, протягом двох років Управління СБУ у Волинській області отримає мільйон гривень з обласного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus